Frizerski salon koji štićenicima Doma ”Marija – naša nada” donosi osmijeh i samopouzdanje

Frizerski salon koji štićenicima Doma ”Marija – naša nada” donosi osmijeh i samopouzdanje

Link na izvornu vijest

Frizerski salon ”Pretežno vedro” u Domu ”Marija – naša nada” u Širokom Brijegu otvoren je 1. srpnja 2024. godine na inicijativu frizera Damira Ćorića – Damca, s ciljem pružanja podrške štićenicima spomenute ustanove.

Od ponedjeljka do subote izmjenjuje se osam širokobrijeških frizera koji besplatno pružaju usluge šišanja i uređivanja frizura. Na raspolaganju su u jutarnjim i poslijepodnevnim terminima, omogućujući tako redovitu dostupnost usluga, što posebno veseli štićenike i njihove obitelji.

Prostor je opremljen uz pomoć lokalnih tvrtki i fra Željka Barbarića, koji je dio prihoda od prodaje svojih knjiga usmjerio upravo na ovu plemenitu svrhu.

Reakcije su sjajne. Frizeri su ponedjeljkom ovdje u jutarnjem terminu i roditelji praktički ne moraju ni dolaziti jer djelatnici odvedu djecu na šišanje i frizuru, a neki odu i sami. Jedan naš štićenik rekao je da je ovdje prvi put samostalno otišao na šišanje i sam rekao frizeru kako se želi šišati. Njegova mama nam je rekla da je on cijeli tjedan o tome pričao. Upravo je to cilj da štićenici osjete kako je biti samostalan i da se razvijaju u tome smjeru, izjavio je za portal Jabuka.tv ravnatelj Doma Marija – naša nada Mario Karačić.

Frizerski salon nudi besplatne usluge šišanja ne samo štićenicima, već i njihovim obiteljima i djelatnicima Doma, stvarajući toplu zajednicu u kojoj svatko može sudjelovati.

Jedna od frizerka osvrnula se na svoje iskustvo rada u salonu.

Iskustvo rada sa štićenicima Doma je predivno. Zahvalna sam Bogu što mi je pružio priliku biti ovdje. Kad vidiš sve ovo tek onda dobiješ radost u životu. Djeca i mladi su oduševljeni, a mi smo tu za njih, pružajući im osjećaj sigurnosti i radosti dok ih šišamo i friziramo. To im puno znači jer su u okruženju koje poznaju i s osobljem koje ih razumije i koje nama puno pomaže, izjavila je frizerka Katarina Leko za portal Jabuka.tv.

Ovaj frizerski salon postao je više od mjesta za šišanje; postao je mjesto gdje štićenici stječu samopouzdanje, razvijaju vještine i osjećaju se kao važan dio zajednice.

Post Frizerski salon koji štićenicima Doma ”Marija – naša nada” donosi osmijeh i samopouzdanje je prvi puta viđen na Grude Online.

Rubrika “Drugi pišu” je računalno generirana rubrika u kojoj se automatski povlači vijesti s drugih web stranica putem RSS protokola, te se korisnik koji otvori (klikne) vijest na ovoj rubrici upućuje na vijest s izvorne web-stranice (slično kao na Facebooku). Vijesti i linkovi koji vode na te vijesti su pod kontrolom drugih portala te e-Hercegovina.com nije odgovorna za sadržaj tih istih portala. e-Hercegovina.com nije vlasnik prenesenih vijesti i ne polaže nikakva prava na objavljene vijesti. e-Hercegovina.com poštuje intelektualno vlasništvo i autorska prava drugih, te se obvezuje po prijavi povrede autorskih prava, intelektualnog vlasništva ili druge povrede propisa ukloniti sve sadržaje kojima se krše autorska prava drugih. Primjedbe, prijave kršenja prava ili nešto drugo možete uputiti na email [email protected] te se e-Hercegovina.com obvezuje da u najkraćem mogućem roku odgovori na email i po potrebi reagira.
O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?