“Bokić. Nova sam ovdje i samo kratko tu! Sat vremena je 1000 kuna, a pola sata 600” – Razbijen lanac elitne prostitucije u Zagrebu

Kad su stari policijski znanci udružili snage kako bi ideje o brzoj zaradi prostitucijom u Zagrebu proveli u djelo, a s obzirom na prijašnje znanje i iskustvo o “prodavanju ljubavi”, itekako su znali da će im se potoci novca slijevati u džepove, piše jutarnji.hr.

Razrađeni plan bio je jednostavan. Po oglasima su objavljivali erotske oglase o pružanju seksualnih usluga, golicajući pritom maštu osoba željnih “ljubavi”. Klijenti su se potom odlučili zvati brojeve naznačene u objavi, no nitko im se nikada na te, prve pozive nije javljao.

Umjesto toga odmah bi im pristizale automatski generirane tekstualne poruke, SMS-ovi sljedećeg sadržaja: “Bokić. Nova sam ovdje i samo kratko tu! Sat vremena je 1000 kuna, a pola sata 600. Odnos sa zaštitom, ljubljenje, moguć striptiz 1000 kuna za 1 h”. A bilo je i SMS-ova o pružanju “seksualnih usluga bez požurivanja u klimatiziranom prostoru” uz napomenu da analnog odnosa nema.

Nije se dugo čekalo na prve poslove, za čije su potrebe unajmili nekoliko stanova u jednoj “elitnoj” zgradi u zagrebačkom naselju Špansko. Na tu je adresu potom ekipa, opet putem SMS poruka, slala klijente željne vruće zabave, gdje su ih čekale djevojke u donjem rublju – jedna je bila iz Srbije, a identitet drugih i dalje je nepoznat. Klijenata je bilo svakakvih, od šarolikog spektra ugostitelja, preko menadžera u prodaji, sve do obrtnika…

Policija je posebnim dokaznim radnjama otkrila da su pola sata, ovisno o procjenama, naplaćivali od 500 do 800 kuna, a cijeli sat bio je od 1000 do 1400 kuna. Dio zarađenog novca od uprihođenih više od 700 tisuća kuna osumnjičeni su preuzimali prema prethodnim dogovorima, što je razvidno i iz snimljene telefonske komunikacije i iz razmijenjenih poruka.

“Ajde diži dupe. Odi prvo uzmi novce pa onda dođi”, govori prvoosumnjičeni svojem prijatelju koji mu, pun razumijevanja prema prodavačicama ljubavi, odgovara: “Neću sad otić uzet jer spavaju”. Na to se D. Z., s novom dozom razumijevanja, s njim slaže, ali mu napominje da je bitno da novac ode preuzeti on.

D. Z. (39) i A. C. (46), kao par, uz pomoć prijatelja S. G. (41) u kratkom periodu od kojih mjesec dana tako su zaradili izdašan novac. No, veliku fluktuaciju ljudi kroz zgradu od jutra do mraka uočili su sami stanari tog stambeno-poslovnog objekta, pa su kriminalisti zasukali rukave i krenuli u izvide prateći oglase i uz pomoć posebnih dokaznih radnji prisluškivanja posložili mozaik biznisa koji je u proteklih malo više od mjesec dana koristilo 445 osoba.

Neslužbeno doznajemo da su se neki osumnjičeni branili šutnjom, a neki su negirali krivnju i povezanost s telefonskim brojevima iz oglasnika. A. C. je svoj odlazak u elitnu zgradu pravdala posjetom prijateljici i odlaskom u teretanu. Ona je, naime, nekad bila prvakinja u fitnessu koju se svojedobno već spominjalo u kontekstu elitne prostitucije. Protiv nje i partnera u Splitu se trenutno vodi postupak zbog prostitucije.

Policija im je u pretresima stanova na temelju sudskih naloga oduzela 23 mobitela, 15 SIM kartica i dva nosača za kartice, dva laptopa, vanjsku memoriju, veću količinu prezervativa te određenu količinu novca u domaćoj i stranoj valuti za koju se pretpostavlja da potječe od pružanja seksualnih usluga. A nijemi je svjedok njihova poslovanja, doznajemo, i crni rokovnik s natpisom Županijske ceste Zagrebačke županije, u kojem su bila ručno ispisana imena i novčani iznosi.

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu osumnjičenima za prostituciju, na prijedlog zagrebačkog tužiteljstva, odredio je jednomjesečni istražni zatvor, piše jutarnji.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?