Narodna skupština RS: Jedan brat će “braniti boje” vlasti, a drugi opozicije

U budućem sazivu Narodne skupštine Republike Srpske javnost će po prvi put imati priliku gledati raspravu između dvojice braće od kojih će jedan “braniti boje” vlasti, a drugi opozicije.

Riječ je o aktualnom zastupniku i v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS, Kostadinu Vasiću koji je u trku po još jedan zastupnički mandat išao kao kadar Ujedinjene Srpske, a njegov brat, Dragomir Vasić kao kadar SDS.

Obojica su osvojila mandat i ovo će biti prvi put da ih zajedno gledamo u skupštinskim klupama, ali na različitim stranama.

Kako će to izgledati kada u skupštini koplja ukrste dvojica braće javnost će imati priliku gledati već nakon konstituiranja novog saziva Narodne skupštine RS.

Sudeći po broju glasova koje su dobili, oba brata uživaju podjednake simpatije građana u svojoj izbornoj jedinici, mada im je Dragomir možda malo „draži“ od Kostadina.

Dragomir je, naime, bio nositelj liste SDS u izbornoj jedinici 7 i osvojio je ukupno 3.803 glasa, dok je Kostadin kao nositelj liste US u istoj izbornoj jednici osvojio 3.578 glasova građana, piše Srpskainfo

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?