Zoranu Mamiću će se ponovo suditi, mediji pisali da je Zdravko neuspješno pokušao puč u Dinamu

Zoranu Mamiću ponovno će suditi za poticanje na zlouporabu položaja i ovlasti u slučaju izvlačenja novca iz GNK “Dinama”, ali ovog puta u odsutnosti, izvijestio je osječki Županijski sud u četvrtak.

Vrhovni sud RH je u ožujku prošle godine Mamića za nedjela na štetu “Dinama” pravomoćno osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora, ali i ukinuo prvostupanjsku presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je poticao poreznika Milana Pernara na zlouporabu položaja i ovlasti te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje.

Inače, Dinamo je Zoranu Mamiću početkom ovog mjeseca na službenoj stranici objavio i slavljeničku čestitku uz napomenu da on na slavljeničkoj torti „nanizao” 51 svjećicu, pa se svemu iščuđavao portal Index.hr koji je pisao da je to rijedak slučaj u kojem nogometni klub čestita rođendan onome tko ga je opljačkao.

Inače, Bosna i Hercegovina odbila izručiti Zorana Mamića u ruke hrvatskog pravosuđa, a mediji su pisali kako se on skrasio u BiH, kao i njegov brat Zdravko. Dok je Zdravko Mamić gradio kuću u Ljubuškom u blizini vodopada Kravice, njegov brat Zoran je, prema pisanju medija, kupio stan od preko 200 kvadrata na petom katu zgrade u Mostaru, tik uz Neretvu, a potom zauzeo i zajedničku mansardu svih stanara, te na njoj napravio igralište za djecu.

Jutarnji je u rujnu pisao kako je Zdravko Mamić je nedavno u Banjoj Luci okupio vodeće ljude zagrebačkog Dinama, ali da je došlo do raskola, te je navodio da su Banjoj Luci pored Mamića, od važnijih sudionika bili predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica uprave Vlatka Peras te članica uprave Amra Peternel.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?