Dok se mi furamo na narodnjake pogledajte koje pjesme mladenci u Srbiji biraju za prvi ples

Pjesma za prvi ples na vjenčanju uvijek mora biti posebna i mnogi se parovi dugo dogovaraju i biraju koja će to pjesma biti. 

Čini se da bi odabir pjesme za prvi ples trebao biti jedna od najlakših odluka o planiranju vjenčanja – ako imate “svoju pjesmu” koja je obilježila vašu ljubavnu priču onda je to očito ta i nemate razloga za brigu. Ako ga još uvijek nemate ili nije za prvi ples, opet ste u problemu, piše Telegraf.rs.

Srpska vjenčanja, prema pisanju Telegrafa, posljednjih je godina najviše obilježilo ovih pet pjesama, među kojima su tri hitovi hrvatskih izvođača.

1. “ZLATNI DAN” – BISERA VELETANLIĆ

Riječ je o pjesmi “Zlatni dan” iz 1976. godine koju je skladao Kornelije Kovač, a tekst napisala njegova supruga Spomenka.

“Kad sam prvi put čula tu pjesmu, odmah sam se rasplakala. I dok sam je snimala, više sam plakala nego što sam pjevala. Dvije-tri godine na koncertu bih prvo ja pustila suzu, pa svi drugi. Super je pjesma za plakanje. Sad je već postala himna ljubavi i života, publika na koncertima pjeva u isti glas”, opisala je Bisera Veletanlić.

Ova dirljiva balada opisuje ljubav i sjećanje koje ne izblijedi, sjećanje na slavni prvi poljubac.

2. “AKO TE PITAJU” – PETAR GRAŠO

Ova pjesma koju potpisuje tandem Tonči i Vjekoslava Huljić dominira svadbama od 2017. godine. Govori o muškarcu koji je upoznao i pronašao ljubav u ženi i shvatio da je ta ljubav zapravo sve što mu treba.

3. „DANI I GODINE“ – NINA BADRIĆ

Jednom kada se ljubav pronađe, ljubomorno se čuva, o čemu pjeva Nina, a toga su svjesni i parovi koji početak zajedničkog života obilježavaju ovom pjesmom kao krunom svoje ljubavi.

4. “MENI TREBAŠ TI” – OLIVER DRAGOJEVIĆ

Tekst je pažljivo biran, pjesma odiše najljepšim izjavama ljubavi, a ritam odgovara nešto bržem plesu. Pjesmu su otpjevale i Frajle pa je i njihova verzija popularna.

5. “LUTKA” – S.A.R.S

Uspjeh ove pjesme prati i njezina neosporna prisutnost na vjenčanjima, posebice u povlaštenom mjestu pjesme za prvi ples, piše Telegraf.rs.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?