Kud te đava nosa: Ursula von der Leyen u petak stiže u BiH

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen posjetit će ovoga tjedna zemlje zapadnog Balkana kako bi istaknula važnost toga područja za EU-u s kojim će početkom prosinca održati samit u Tirani.

Cilj turneje je “naglasiti važnost koju EU pridaje odnosima sa zapadnim Balkanom i europskoj persepektivi toga područja”, rekao je glasnogovornik Komisije Eric Mamer.

Tijekom posjeta von der Leyen će  izraziti solidarnost sa zemljama u regiji i spremnost na suradnju u suočavanju sa zajedničkim izazovima, uključujući i u svjetlu ruske agresije u Ukrajini, dodao je Mamer.

Von der Leyen počinje turneju u srijedu u Sjevernoj Makedoniji, u četvrtak će boraviti na Kosovu i Albaniji, a u petak u Bosni i Hercegovini i Srbiji. Turneju završava u subotu posjetom Crnoj Gori.

U nedjelju je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel objavio da će se 6. prosinca u Tirani održati samit zemalja zapadnog Balkana i država članica Europske unije. EU i zapadni Balkan trebaju jedni druge”, rekao je Michel na Twitteru. – prenosi Večernji.ba

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?