Bogdanović prvi strijelac Pistonsa, Zubac upisao ‘double-double’ 

Bojan Bogdanović i Ivica Zubac ostvarili su odlične partije za Detroit Pistonse i LA Clipperse, no njihove momčadi nisu uspjele upisati pobjedu, javlja hrt.hr.

Bogdanovićevi Pistonsi izgubili su na gostovanju kod Washington Wizardsa 99:120, a poraz u gostima upisao je i Zubac sa svojim Clippersima kod Oklahoma City Thundera 94:108.

U dvoboju u Washingtonu Bojan Bogdanović bio je prvi strijelac svoje momčadi s 25 koševa (šut iz igre 8/13, trice 4/7, slobodna bacanja 5/5). Učinku je dodao tri skoka i jednu asistenciju za 29:18 minuta provedenih na parketu.

Cade Cunningham dodao je 19 koševa za Pistonse, a double-double učinak imao je Isaiah Stewart s 13 koševa i deset skokova.  

Wizardsi su imali prednost od 17 koševa u trećoj četvrtini i dvoznamenkastu prednost su zadržali veći dio zadnje četvrtine. Do treće pobjede sezone predvodili su ih Kyle Kuzma s 25 koševa i Kristaps Porzingis s 20.


Do prve pobjede stigao je Oklahoma City Thunder. Na domaćem parketu u slavlju protiv Clippersa izdvojili su se Shai Gilgeous-Alexander s 33 koša uz osam asistencija i pet skokova, Tre Mann s 25 koševa te Aaron Wiggins s 11 koševa i deset skokova.

Kod Clippersa je dobru partiju pružio hrvatski reprezentativac Ivica Zubac ostvarivši double-double učinak od deset koševa (šut iz igre 5/9, trice 0/1), 14 skokova, dvije asistencije i sedam blokada.

Igrač s klupe Clippersa Luke Kennard s 15 koševa predvodio je strijelce svoje momčadi, 12 je dodao John Wall, a deset je kao i Zubac upisao Robert Covington.

Treći hrvatski košarkaš u NBA ligi Dario Šarić opet nije igrao za Phoenix Sunse koji su upisali visoku pobjedu na svom terenu 134:105 protiv aktualnih prvaka Golden State Warriorsa.

Devin Booker je bio sa 34 koša najbolji strijelac pobjedničke momčadi, a dvoznamenkasti učinak su upisali i Mikal Bridges (17 koševa), Jock Landale (17), Deandre Ayton (16 poena, 14 skokova) i Chris Paul (16).

Dvoznamenkasti broj poena imala su i šestorica igrača u redovima Warriosa, a predvodili su ih Stephen Curry (21) i Jordan Poole (17). 

Klay Thompson je zaradio prvo isključenje u karijeri. Prvu tehničku je dobio u trećoj četvrtini zbog svađe s Bookerom, a onda i drugu jer se nastavio prepirati s igračima Phoenixa zbog čega je isključen prvi put u 796 NBA utakmica odigranih u regularnom dijelu sezone i u postsezoni.

Tehničku su dobili i trener Golden Statea Steve Kerr i Draymond Green

New Orleans Pelicansi su kod kuće sa 113:111 pobijedili Dallas Maverickse iako su igrali bez svoja dva najbolja igrača Ziona Williamsona i Brandona Ingrama

Od devetorice igrača Pelicansa koji su nastupili, osam ih je susret završilo s dvoznamenkastim brojem poena. Najbolji među njima bio je Trey Murphy III s 22 poena, Naji Marshall dodao je 15, a po 14 su upisali CJ McCollum (uz 11 asistencija) i Devonte’ Graham

Luka Dončić bio je najbolji pojedinac Dallasa sa 37 poena i 11 skokova, ali je promašio tricu uz zvuk sirene za kraj koja je mogla donijeti pobjedu Mavericksima.

Rezultati NBA utakmica igranih 25. listopada:

New Orleans Pelicans – Dallas Mavericks 113-111

Washington Wizards – Detroit Pistons 120-99

(Bojan Bogdanović je odigrao 29:18 minuta za Pistonse, zabio je 25 koševa i upisao tri skoka i jednu asistenciju)

Oklahoma City Thunder – LA Clippers 108-94

(Ivica Zubac je odigrao 34:42 minute za Clipperse, upisao je 10 koševa, 14 skokova, dvije asistencije, sedam blokova)

Phoenix Suns – Golden State Warriors 134-105

(Dario Šarić nije igrao za Phoenix)

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?