Tudorov Marseille poražen od Eintrachta, Perišić asistent

U skupini D Eintracht Frankfurt i Marseille našeg Igora Tudora su odigrali odličnu utakmicu, posebice prvo poluvrijeme. Na koncu je završilo 2-1 za njemački sastav, no OM još uvijek može dalje, ako na svom travnjaku pobijedi Tottenham, koji je odigrao 1-1 protiv Sportinga. U derbiju večeri Bayern je na Nou Campu s 3-0 deklasirao nemoćnu Barcelonu.

Eintracht je poveo već u trećoj minuti golom Daichija Kamade, a već u 19. minuti je moglo biti 2-0, no Christopher Lenz nije uspio iskoristiti zicer. Marseille je izjednačio lijepim golom Mattea Guendouzija u 22. minuti, međutim samo pet minuta kasnije njemački sastav je stigao do nove prednosti, a pogodio je Randal Kolo Muani. U nastavku susreta bilo je niz prilika na obje strane, ali ne i golova.

Za domaći sastav su Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić odigrali cijeli susret.

U drugom susretu Tottenham i Sporting su nakon velike drame odigrali 1-1. Gosti su poveli u 22. minuti golom Marcusa Edwardsa. Engleski veznjak, koji je četiri godine bio član TottenhAma, međutim nikada u redovima Spursa nije dobio pravu priliku, je povukao s centra, te sjajno opalio sa 20-tak metara svladavši Huga Llorisa. U 42. minuti gosti su i drugi put zatresli mrežu TotteNhama, no Sebastian Coates je zabio rukom, za što je “nagrađen” žutim kartonom.

U nastavku susreta Spursi su jurili izjednačenje, a gosti prijetili kontrama. U 78. minuti sve je moglo biti gotovo, Flavio Nazinho je u istoj minuti imao dvije sjajne prilike, ali nije najbolje reagirao. Tottenham je uspio izjednačiti u 80. minuti golom Rodriga Bentancura nakon što je Ivan Perišić ubacio iz kornera.

Domaćin na tome nije stao, jurio je pobjedu koja bi mu osigurala prolaz, ali Eric Dier i Heung-Min Son su propustili sjajne prilike. U petoj minuti nadoknade Harry Kane je zabio za 2-1 izazvavši ludnicu na stadionu londonskog sastava, ali je pogodak nakon tri minute video analize ipak poništen zbog zaleđa. Perišić je igrao cijeli susret za domaćine.

Uoči zadnjeg kola Tottenham vodi sa osam bodova, Sporting i Eintracht imaju po sedam, a Marseille šest. U zadnjem kolu Marseille će dočekati Tottenhema, a u Lisabonu će igrati Sporting i Eintracht.

U skupini A Napoli je pobijedio Rangers sa 3-0, a istim rezultatom je Liverpool u Amsterdamu porazio Ajax.

Za Napoli su zabili Giovanni Simeone (11, 16) i Leo Ostigard (80). Borna Barišić je igrao za Rangers od 76. minute, a Antonio Čolak od 68.

U drugom susretu Liverpool je identičnim rezultatom porazio Ajax. Domaćin je otvorio utakmicu sjajnom prilikom Stevena Berghuisa u trećoj minuti, međutim nije imao sreće, pogodio je desnu stativu. Liverpool je poveo u 42. minuti. Jordan Henderson je nabacio u šesnaesterac, a loptu je dočekao Mohamed Salah pogodivši u donji desni kut. Samo dvije minute kasnije moglo je biti i 2-0. no Darwin Nunez nije iskoristio veliku šansu, pogodio je lijevu stativu. U nastavku susreta Darwin Nunez (49) i Harvey Elliott (52) su zabili za “Redse”.

Napoli i Liverpool idu dalje, a u zadnjem kolu će na Anfieldu odlučiti o pobjedniku skupine. Napoli ima tri boda više, a prvu utakmicu je dobio 4-1. Ajax je treći s tri boda, dok je Rangers na nuli.

U skupini B Atletico Madrid i Bayer Leverkusen su odigrali 2-2, a domaćin je u devetoj minuti nadoknade imao kazneni udarac kojeg Yannick Carrasco nije realizirao ostavši bez plasmana u osmini finala.

Bayer je vodio 1-0 i 2-1, no Atletico je dva puta izjednačio, a potom imao priliku za pobjedu koja bi ga ostavila u igri za prolaz osminu finala. Ovako je ostao bez prilike za prva dva mjesta. Za “apotekare” su zabili Moussa Diaby (9) i Callum Hudson-Odoi (29), a za Atletico Yannick Carrasco (22) i Rodrigo de Paul (50).

U ranije igranom susretu Porto je u gostima sa čak 4-0 svladao Club Brugge koji je u prošlom kolu osigurao osminu finala, a ovom pobjedom to je uspjela i portugalska momčad.

Club Bruggeu ovo nije bio samo prvi poraz u Ligi prvaka ove sezone, već i prvi primljeni golovi. Za Porto su pogađali Taremi u 33. i 70., Evanilson u 57. i Eustaquio u 60. minuti. Inače, u 51. minuti, kod 1-0 gostiju, domaći igrač Lang nije realizirao jedanaesterac za izjednačenje.

Uoči zadnjeg kola vodi Brugge sa 10 bodova, Porto ima 9, Atletico 5, a Bayer 4. U zadnjem kolu sastaju se Porto – Atletico i Bayer – Club Brugge, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?