Ukrajinci tvrde da je kod Hersona poginulo stotinu Čečena 

Kod Hersona, koji je pod ruskom okupacijom, jučer je u topničkim napadima poginulo više od stotinu čečenskih vojnika koje je poslao njihov vođa Ramzan Kadirov, tvrde ukrajinski izvori. Informacija nije mogla biti neovisno provjerena, navodi Reuters. A Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda raspravljat će iza zatvorenih vrata o optužbama Rusije koja tvrdi da Ukrajina izrađuje “prljavu bombu”, što Kijev i Zapad opovrgavaju, doznaje se iz diplomatskih izvora. Pariz, London i Washington zajedno su kritizirali objavu Moskve, koju smatraju lažnom, piše hrt.hr.

Razvoj događaja pratite iz minute u minutu:

Ukrajina: Rusi napreduju prema Bahmutu i Avdijivki

09:16

Ruske snage nastavljaju s ofenzivom u smjeru strateški važnih ukrajinskih gradova Bahmutu i Avdijivki u istočnoj regiji Donbas, objavio je ukrajinski guverner Donjecke oblasti Pavlo Kirilenko.

Novi raketni napad

09:16

Ruski projektil jutros je ubio dvoje ljudi u Dnjepru, četvrtom po veličini ukrajinskom gradu. Među ubijenima je i trudnica, objavila je Julija Mendel, bivša glasnogovornica ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog.

U napadu je ranjeno troje ljudi, koji su hospitalizirani, objavila je.

Požar u St. Peterbugu

09:15

Golemi požar sinoć je progutao veliko skladište u St. Peterburgu koje se proteže na čak 24.000 metara kvadratnih. Što je uzrok požara i što se u tom skladištu nalazi, još uvijek nije poznato.

Ukrajinci tvrde da je kod Hersona poginulo stotinu Čečena

07:01

Kod Hersona, koji je pod ruskom okupacijom, u utorak je pod topničkim napadima poginulo više od stotinu čečenskih vojnika, tvrde ukrajinski izvori.

Pod granatiranjem su se našli vojnici koje je poslao čečenski vođa Ramzan Kadirov, iako se informacija nije mogla neovisno provjeriti, navodi Reuters.

Ukrajinski vojni guverner regije Herson izvijestio je o 40 mrtvih i 60 pokopanih tijekom napada.

Čečenska jedinica bila je smještena u školi u selu na drugoj obali rijeke Dnjepar nakon povlačenja iz Hersona te su putem fotografija na društvenim mrežama sami otkrili gdje se nalaze.

Oporbeni čečenski Telegram kanal 1Adat ustvrdio je da su pripadnici kadirovske pukovnije, koji su bili smješteni u školi, granatirani te da ih je oko stotinu poginulo.

Kadirov nije komentirao sami događaj, ali je svoje nezadovoljstvo iznio na društvenim mrežama, nazivajući ruski pristup Ukrajini slabim.

Biden ponovno upozorio Moskvu da ne koristi nuklearno oružje

07:01

Američki predsjednik Joe Biden ponovno je u utorak upozorio Moskvu da ne koristi nuklearno oružje jer bi to bila ozbiljna pogreška.

– Rusija bi učinila nevjerojatno ozbiljnu pogrešku korištenjem taktičkog nuklearnog oružja, izjavio je Biden.

Nema jamstava da se radi o tzv. operaciji pod lažnom zastavom a svako raspoređivanje nuklearnog oružja “bilo bi ozbiljna, ozbiljna pogreška, rekao je američki predsjednik.

Sunak obećao Zelenskom čvrstu i snažnu potporu Velike Britanije

07:01

Britanski premijer Rishi Sunak obećao je u utorak ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom da će britanska potpora Ukrajini za njegova mandata biti čvrsta i snažna kao i dosad, izjavio je glasnogovornik Downing Streeta.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?