Auger-Aliassime preokretom do 14. uzastopne pobjede

Najbolji kanadski tenisač Felix Auger-Aliassime (ATP – 8.) preokretom je došao do 14. uzastopne pobjede svladavši u 2. kolu ATP turnira Masters 1000 serije u Parizu Šveđanina Mikaela Ymera sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (6), javlja hrt.hr.

Nakon što je u prvoj dionici propustio set-loptu kod vodstva 5-4, Kanađanin je izgubio prvi set u ‘tie-breaku’. Ymer je poveo 4-1 u drugom setu i činilo se da će vrlo brzo doći kraj  Auger-Aliassimeovom pobjedničkom nizu, u koji je ugradio naslove pobjednika na turnirima u Firenci, Antwerpenu i Baselu.

No, Kanađanin je nanizao sedam gemova, osvojio drugi set i poveo sa 2-0 u trećem. Ymer je vratio ‘break’ i izjednačio na 2-2, da bi Auger-Aliassime ponovno došao do prednosti (4-2). Još jednom je Šveđanin izjednačio (4-4), a odluka o pobjedniku pala je u ‘tie-breaku’.

Auger-Aliassime je drugu meč-loptu pretvorio u pobjedu za plasman u osminu finala, a tamo čeka boljeg iz dvoboja Amerikanca Taylora Fritza i Francuza Gillesa Simona, koji na ovom turniru završava profesionalnu karijeru.

U osmini finala je i prvi igrač svijeta Carlos Alcaraz koji je sa 6-4, 6-4 bio bolji od Japanca Yoshihita Nishioke. Za razliku od njega, Danjil Medvjedev je zaustavljen u prvom nastupu. Australac Alex De Minaur nadoknadio je rani ‘break’ zaostatka (0-2) u trećem setu  i sa 6-4, 2-6, 7-5 prvi put u karijeri pobijedio Medvjedeva u njihovom petom međusobnom dvoboju.
   
ATP Pariz – 2. kolo
Carlos Alcaraz (Špa/1) – Yoshihito Nishioka (Jap) 6-4, 6-4
Alex De Minaur (Aus) – Danjil Medvjedev (4) 6-4, 2-6, 7-5
Frances Tiafoe (SAD) – Jack Draper (VBR) 6-3, 7-5
Felix Auger-Aliassime (Kan/8) – Mikael Ymer (Šve) 6-7 (6), 6-4, 7-6 (6)
Lorenzo Musetti (Ita) – Nikoloz Basilašvili (Gru) 6-4, 6-2
Stefanos Tsitsipas (Grč/5) – Daniel Evans (VBR) 6-3, 6-4

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?