Francuzu prijeti izgon iz F1: Ne osjećam se kao da sam bio toliko opasan 

Francuz Pierre Gasly mogao bi postati prvi vozač u Formuli 1 koji bi bio izbačen zbog previše kaznenih bodova, tvrdi Reuters.

Gasly će se morati držati podalje od problema do svibnja, duboko u sljedećoj sezoni,  nakon što je na nedjeljnoj Velikoj nagradi Meksika ostavila vozača AlphaTaurija udaljenog samo dva kaznena boda od zabrane i izgona iz Formule 1.

Francuz, koji se krajem godine pridružuje Alpineu u vlasništvu Renaulta kao zamjena za Fernanda Alonsa, sada ima 10 kaznenih bodova na svojoj licenci, a 12 bodova u razdoblju od 12 mjeseci pokreće automatsku suspenziju.

U nedjelju je dobio kaznu od pet sekundi i kazneni bod na svojoj licenci jer je napustio stazu i stekao prednost, izbacivši pritom Lancea Strolla. Gasly, koji je završio 11., rekao je da mu nije rečeno da vrati mjesto Strollu i da će razgovarati o tome što učiniti drugačije kako bi izbjegao buduće bodove.

– Ne osjećam se kao da sam bio toliko opasan u posljednjih 12 mjeseci i bila bi šteta dobiti zabranu utrke zbog previše usporavanja iza sigurnosnog automobila i nekoliko prekršaja ograničenja na staz, rekao je novinarima.

Francuz je sugerirao da bi sljedeće godine moglo doći do promjena u pravilima o kaznenim bodovima koje bi ga mogle osloboditi.

Gasly je dobio kaznene bodove u Španjolskoj (2), Austriji (3), Japanu (2), Sjedinjenim Državama (2) i Meksiku (1) , od toga četiri za sudare, dva za prebrzu vožnju pod crvenom zastavom i dva jer je bio više od 10 duljina bolida iza sigurnosnog automobila, piše hrt.hr.

e-hercegovina.com