Raspudić: Posljednja pakost Željka Komšića nije iznenađenje, to je još jedan pokazatelj nužnosti provedbe inicijative Mosta

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić za Direktno.hr je komentirao pismo koje je Željko Komšić uputio NATO savezu, a u kojem optužuje Vladu Republike Hrvatske da iznosi neistine.

“Poteze Željka Komšića uopće ne treba više komentirati. On je antihrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a za njega su glasali bošnjački šovinisti. To je dio bošnjačkog biračkog tijela kojem je primarna nit vodilja napakostiti Hrvatima. Dakle, ne samo uzurpirati im mjesto člana Predsjedništva nego i instalirati tamo osobu koja će provoditi antihrvatsku politiku, kako u Bosni i Hercegovini, tako i prema Republici Hrvatskoj. To se moglo vidjeti i u pokušaju njega i bošnjačkog člana Predsjedništva Šefika Džaferovića da blokiraju izgradnju Pelješkog mosta”, rekao je Raspudić.

Dodao je kako ga pakost Komšića prema Hrvatima i Republici Hrvatskoj ne iznenađuje te da je ovo samo još jedan pokazatelj kako je nužno potrebno da se u Hrvatskom saboru zatraži od Vlade da se Komšića proglasi “personom non gratom”, odnosno nepoželjnom osobom na teritoriju Hrvatske.

“Mi smo to već uputili u proceduru”, kazao je.

Isto tako tvrdi kako je siguran da su svi “međunarodni faktori upoznati s načinom na koji je on već četiri puta izabran i koga predstavlja, odnosno koga ne predstavlja”.

“Sumnjam da te njegove inicijative imaju ikakvu težinu”, zaključio je Nino Raspudić.

Podsjetimo, Komšić je u pismu ustvrdio da Hrvatska ne može biti dio međunarodnih mirovnih snaga jer je bila aktivnim sudionikom rata u BiH. Kako je naveo, upravo zbog toga je hrvatskom vojnom i političkom vodstvu “presuđeno na Međunarodnom kaznenom sudu u Den Haagu kao dijelu udruženog zločinačkog pothvata” jer je Hrvatska, kako tvrdi, imala za cilj stvoriti etnički očišćene dijelove BiH pod svojom vojnom i političkom upravom. Optužio je Hrvatsku da takve namjere ima i danas.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?