Zagreb: Ubio muškarca hicem u glavu

Posrnuli knjigovođa Vedran T. (49), od nedavno direktor građevinske tvrtke jednog osnivača iz Čitluka, uhićen je zbog sumnje da je još u srijedu tijekom dana hicem u glavu iz vatrenog oružja usmrtio Marinka K. (60). Svirepi zločin dogodio se u sobi stana u Švarcovoj ulici gdje je pokojni muškarac izvodio građevinske radove, a u kojem je ujedno i noćio.

Šokantan prizor prva je uočila žrtvina djevojka u četvrtak u 9.30 sati koja je zatekla otvorena vrata stana te je pozvala policiju. Nije dugo trebalo da kriminaliste trag iz stana prepunog tragova, počevši od onih koji potječu od borbe, odvede do Donjeg Vukojevca gdje Vedran T. stanuje.

Na dan ubojstva osumnjičeni se čak dva puta vraćao u stan, a tijekom jedne od tih putešestvija ga je snimila kamera na benzinskoj dok je točio gorivo, piše Jutarnji list.

Pokojni muškarac nije imao prijavljeno boravište na području Hrvatske jedno desetljeće, a navodno su okidač za zločin bili dugovi točnije dugovanje osumnjičenog prema pokojnom. Prema neslužbenim informacijama, Marinko K. je osim radova u stanu gdje je ubijen, uređivao i kuću Vedrana T., a za odrađeni posao nije bio plaćen u cijelosti pa ga je žrtva često na taj dug podsjećala. Palalelno s ubojstvom policija istražuje, kako doznajemo, i jedan palež vozila u Zagrebu povezan sa oba aktera priče.

Stanari Švarcove su užasnuti poznajom da je čovjek ubijen u njihovoj mirnoj ulici.

– U tom stanu radovi traju već mjesecima, te radnike ne poznajemo, ali ih viđamo tu od jutra do mraka. Bilo ih je više, ne samo jedan. Nismo ništa čuli ni vidjeli da netko zapomaže, nego smo doznali od policije u četvrtak ujutro da se nešto dogodilo jer su zvonili svim stanarima kako bi prikupili, valjda, neke korisne informacije – rekla nam je jedna stanarka zgrade.

Policijski očevid u stanu potrajao je do kasno u noć u četvrtak, a danas su s parkirališta ispred zgrade, po nalogu policije, djelatnici vučne službe pokupili Mercedes koji je nakon očevida zapečaćen i koji je koristio ubijeni muškarac.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja koje još uvijek traje, osumnjičeni će uz odgovarajuću kaznenu prijavu biti predan pritvorskom nadzorniku, a potom će biti odveden na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?