Sutra će 9 tisuća radnika Binga na račune dobiti više od 1000 KM pomoći

Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group u srijedu je u Sarajevu održala konferenciju za medije na kojoj su najavili kako će svaki njihov radnik sutra dobiti po 1.080 KM financijske podrške.

Naime, Bingo grupacija ima gotovo 9.000 zaposlenih, pa to znači da će sutra isplatiti 10 milijuna maraka radnicima.  

“Ljudi su u fokusu našeg djelovanja. S njima smo izgradili najjaču domaću poslovnu grupaciju, koja je u isto vrijeme i najveći domaći investitor u državi. U budućnost idemo s jasnom vizijom, čiji su neizostavan dio naši uposleni. Sutra će na račune naših uposlenika, koji su s nama duže od šest mjeseci i nastavljaju graditi kompaniju, njih skoro 9.000 biti uplaćeno po 1.080 KM financijske podrške. To znači da će Bingo kao grupacija uplatiti skoro 10 milijuna KM na nivou cijele države”, kazala je Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group, naglasivši da ovaj iznos uključuje i dio pripadajućih poreza na iznose koji će se isplatiti radnicima grupacije u Republici Srpskoj i Distriktu Brčko.

Tijekom konferencije su se pohvalili kako je Bingo najveći investitor i poslodavac u Bosni i Hercegovini, te da je u posljednjih skoro 30 godina Bingo na domaćem tržištu investirao preko 850 milijuna KM.

Ove investicije podrazumijevaju investicije u proizvodnju, akvizicije, rast i razvoj, tehnologiju i ljude.

Istaknuli su kako je maloprodaja oblast u kojoj se Bingo izdvaja kao najveći, s više od 220 prodajnih objekata, pedesetak ugostiteljskih objekata, kao i šest tržnih centara u cijeloj BiH.

Pored maloprodaje u okviru Bingo grupacije nalazi se i 13 proizvodnih jedinica, koje djeluju u okviru Binga, ali i kao samostalne proizvodne tvornice.

 “Naša vizija je jasna, a to je vizija razvoja domaće privrede i otvaranje novih radnih mjesta, što kroz razvoj Binga, kao najvećeg lanca trgovina u BiH, što kroz akviziciju, spašavanje i revitalizaciju domaćih firmi kojima je prijetio stečaj, poput Dite, Semberke i Majevice. Kompanije spašene od stečaja koje danas uspješno izvoze svoje proizvode na strana tržišta. U okviru grupe djeluju i druge proizvodne kompanije, poput Pivare Tuzla, Duke, Ingrama i Kaleteksa”, istaknula je Kunosić.  

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?