Šibenik preko Gorice izborio nastup u četvrtfinalu Kupa

Nogometaši Šibenika svladali su na svom Šubićevcu s 2-0 (0-0) Goricu čime su izborili plasman u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa.

Šibenski su strijelci u ovom susretu bili Ivan Dolček i Duje Čop iz jedanaesterca, početkom drugog poluvremena, u 48. i 54. minuti.

Od početka se igralo vrlo tvrdo na Šubićevcu što je bilo i očekivano zbog uloga u samo jednom susretu, ali i činjenice da su u pitanju prvoligaški klubovi koji su dali najmanje pogodaka ove sezone u HNL-u.

Šibenik je bio nešto bolji u prvih 45 minuta s dvije polušanse. Prvu je imao Mislav Matić u 22. minuti, ali je iz blizine glavom pucao preko vrata, dok je deset minuta kasnije Japanac Arai pokušao iz daljine, ali nije bio precizan. Gorica, pak, ništa konkretno nije napravila u prvih 45 minuta.

Odlazak u četvrtfinale Šibenik je osigurao u samo nekoliko minuta na startu drugog poluvremena. Prvo je u 48. Ivan Dolček izigrao dio gostujuće obrane i potom pogodio za 1-0, dok je u 54. minuti dosuđen jedanaesterac za domaćina, a Duje Čop je bio siguran te povećao na 2-0.

Do kraja susreta Velikogoričani su pokušali zakomplicirati dvoboj, no bliže je povećanju rezultata bio Šibenik nego li Gorica da se približi produžecima.

Ranije su četvrtfinale Kupa izborili Slaven Belupo (6-0 protiv Nedelišća), Hajduk (2-0 protiv Mladosti iz Ždralova), Rudeš (2-1 protiv Istre 1961), BSK (2-1 protiv prošlosezonskog finalista Rijeke), Lokomotiva (1-0 kod Bjelovara) i Osijek (2-1 u gostima kod Varaždina).

Posljednju utakmicu osmine finala odigrat će Split i Dinamo, a taj je dvoboj na rasporedu 14. veljače iduće godine.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?