Otvoren natječaj za stipendije “Za žene u znanosti”

Raspisan je natječaj za Nacionalni program stipendiranja “Za žene u znanosti” kojim se stipendijama u vrijednosti od 5000 eura nagrađuju četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, medicine i zdravstva, biotehničkih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja.

Natječaj 17. godinu zaredom raspisuje L’Oréal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija.

Stipendije predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri, stoji u priopćenju Grayling agencije.

Prijaviti se mogu sve znanstvenice na posljednjoj godini doktorskog studija koje su mlađe od 35 godina te čiji je istraživački rad prijavljen u hrvatskim znanstvenim institucijama.

Kandidatkinje moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Hrvatskoj te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Prijave se šalju putem elektroničke pošte Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija ([email protected]) s naznakom “Prijava za stipendiju Nacionalnog programa stipendiranja L’Oréal-UNESCO “Za žene u znanosti”.

Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 7. prosinca, a svi detalji natječaja mogu se pronaći na stranicama Hrvatskog povjerenstva za UNESCO pri Ministarstvu kulture i medija.

Nove stipendistice programa “Za žene u znanosti” odabrat će Izborno povjerenstvo programa sastavljeno od uglednih hrvatskih znanstvenika na čelu s predsjednikom Povjerenstva, akademikom Zvonkom Kusićem.

Izbor stipendistica bit će dovršen u travnju 2023. godine.

Kroz Nacionalni program stipendiranja L’Oréal UNESCO “Za žene u znanosti” do sada su nagrađene 62 hrvatske znanstvenice u završnoj fazi izrade doktorske disertacije.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?