Musk za G20 o budućnosti: raketni prijevoz, duboki tuneli i vanzemaljci

Sjedeći u mraku, odjeven u tradicionalnu indonezijsku košulju od batika i okružen svijećama, Elon Musk je ponudio viziju budućnosti koja uključuje vanzemaljce, duboke tunele i raketni prijevoz, piše hrt.hr.

Vlasnik Twittera Elon Musk obratio se videovezom poslovnim čelnicima na Baliju na marginama summita G20, a na inače crnom zaslonu vidjeli su mu se samo lice i ruke.

– Nestalo nam je struje tri minute prije ovog poziva. Zato sam potpuno u mraku, rekao je indonezijskom tajkunu-moderatoru Anindyiju Bakrieu.

Musk je upitan zašto nije doputovao na tropski indonezijski otok, a novi šef Twittera našalio se da mu se opterećenost poslom u zadnje vrijeme prilično povećala nakon što je preuzeo diva društvenih medija.

O svojoj kontroverznoj akviziciji, koja je uključila otpuštanje tisuća zaposlenika i uvođenje naknade za verifikaciju, nije puno govorio. Podržao je više videa na Twitteru i nastojanja da se kreatorima unovči sadržaj.

Razgovor je umjesto toga skrenuo na tunele iskopane duboko pod zemljom za borbu protiv zagušenosti, putovanje raketama preko svijeta u manje od sat vremena i otkrivanje vanzemaljskog života u svemiru.

– Možda ćemo pronaći vanzemaljske civilizacije ili otkriti civilizacije koje su postojale milijune godina prije. Mislim da bi to bilo nevjerojatno zanimljivo, otići ondje i istražiti galaktiku, rekao je.

Izvršni direktor Tesle, proizvođača električnih automobila, zatim je govorio o prednostima tunela nad letećim automobilima u borbi protiv prometnih gužvi.

– Električna vozila i tuneli apsolutno su odgovor na najgoru moguću gužvu u bilo kojem gradu, jer možete ići koliko god želite duboko dok se ne riješi gužva, rekao je.

Osim njegova pogleda na budućnost Indonezije kao zemlje u razvoju, razgovor se uglavnom zadržao na njegovu čudnom i hrabrom pogledu na budućnost Zemlje.

Jakarta je pozvala Muska da upotrijebi Indoneziju kao mjesto za lansiranje svoje rakete SpaceX, ističući prednosti lokacije uz ekvator.

No Musk je rekao da želi vidjeti raketne platforme širom svijeta koje bi omogućile ljudima da putuju na potpuno drugu stranu svijeta brzinom 20 puta većom od brzine zvuka.

– Mislim da bi ovo stvarno otvorilo svijet kada biste mogli putovati bilo kamo u svijetu za manje od sat vremena, rekao je.

No, unatoč svim svojim hrabrim snovima o budućnosti, poduzetnik koji se bavi električnom energijom, svemirskim otkrićima i društvenim mrežama nije mogao sakriti da ga zabavlja činjenica da je čak i on podložan energetskim hirovima planeta.

– Samo pogledam ovaj video, kako je bizaran: sjedim ovdje u mraku okružen svijećama. To je najsmješnija stvar, rekao je Musk.

e-hercegovina.com

Zaprati nas na Google news