Ronaldo, Messi, Neymar i Benzema “Kraljevi” društvenih mreža

Portugalski nogometni majstor Cristiano Ronaldo najpraćeniji je sudionik Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru na društvenim mrežama. Trenutačno ga na Instagramu prati više od 495 milijuna ljudi, po čemu je daleko ispred ostalih na ovoj listi.

Zvjezdani status na Instagramu stekao je vlastitim napornim radom, a tijekom fantastične karijere postavio je niz nevjerojatnih sportskih rekorda. Pet puta je izabran za najboljeg nogometaša svijeta, a njegove vitrine krase brojni trofeji. S Portugalom je bio europski prvak (2016), a u dresu Manchester Uniteda, Real Madrida i Juventusa ima 29 trofeja od kojih pet Liga prvaka, piše hrt.hr.

Ono što se manje zna o njemu jest da mu je otac umro od alkoholizma, što je jedan od razloga zašto je zakleti antialkoholičar. Često sudjeluje u dobrotvornim aktivnostima i po tom se pitanju smatra najdarežljivijim sportašem. Pomaže programima borbe protiv droge, HIV-a, malarije i poremećaja u prehrani, a među najvećim donacijama je uplaćenih pet milijuna funta za pomoć stradalima u potresu u Nepalu 2015. godine.

Iza Ronalda je Argentinac Lionel Messi sa 372 milijuna pratitelja na Instagramu. Iako uživa fantastičnu popularnost, svoj privatni život drži podalje od javnosti. U braku je s djevojkom koju poznaje od djetinjstva, dok sve njegove poslove vode članovi obitelji. Od početka svoje karijere surađuje s UNICEF-om te financira liječenje djece u cijelom svijetu.

Treći je Brazilac Neymar sa 181 milijun pratitelja na Instagramu, dok su u TOP pet i Francuz Karim Benzema sa 60.4 milijuna, te Velšanin Gareth Bale sa 48.3 milijuna pratitelja.

Od hrvatskih nogometaša kapetan “Vatrenih” Luka Modrić na Instragramu ima 25.6 milijun pratitelja.

SUDIONICI SP-A S NAJVIŠE PRATITELJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Cristiano Ronaldo (Por) – Instagram: 495 milijuna, Twitter: 194.6 milijuna, Facebook: 154 milijuna

Lionel Messi (Arg) – Instagram: 372 milijuna, Twitter: 3.1 milijuna (TeamMessi), Facebook: 106 milijuna

Neymar (Bra) – Instagram: 181 milijun, Twitter: 59 milijuna, Facebook: 88 milijuna

Karim Benzema (Fra) – Instagram: 60.4 milijuna, Twitter: 18.2 milijuna, Facebook: 43 milijuna

Gareth Bale (Wal) – Instagram: 48.3 milijuna, Twitter: 19 milijuna, Facebook: 33 milijuna

Kylian Mbappe (Fra) – 73.2 milijuna, Twitter: 8.9 milijuna, Facebook: 15 milijuna

Luis Suarez (Uru) – Instagram: 44.5 milijuna Twitter: 17.3 milijuna, 18 milijuna

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?