Van Gaal podržava navijače koji bojkotiraju SP

Nizozemski izbornik Louis van Gaal rekao je da nizozemski navijači koji bojkotiraju Svjetsko prvenstvo zbog zabrinutosti za ljudska prava imaju pravo, ali se nada da će, ako Nizozemci dođu do finala, gledati utakmicu barem na televiziji.

Van Gaal je također ponovio svoju tvrdnju da Katar ne bi trebao biti domaćin Svjetskog prvenstva, ali je rekao da je to zato što je premalena zemlja za turnir od 32 momčadi i da bi domaćinstvo trebalo biti ograničeno na velike nogometne zemlje.Također je rekao da bi očekivanih 3000 nizozemskih navijača koji će putovati na turnir bilo važno za njegovu momčad, piše hrt.hr.

Istraživanje od 28.000 ispitanika u Nizozemskoj, koje je proveo EenVandaag i objavljeno u utorak, pokazalo je da je samo 14 posto zainteresirano pratiti turnir nakon godina negativnog publiciteta o Kataru.

– Moramo igrati Svjetsko prvenstvo u najiskusnijim nogometnim zemljama, dodao je Van Gaal, ali je bio i pun hvale za organizaciju i objekte.

– Teren za trening koji imamo ne može biti bolji. Hotel i organizacija bili su fantastični. Jako se veselim turniru, ali važnije je da se moji igrači osjećaju na isti način.

Nizozemci u ponedjeljak započinju svoju kampanju u skupini A protiv Senegala.

Van Gaal vodi ozlijeđenog Depaya, izostavio vratara Cillessena

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?