Dom zdravlja “Rama” dobio novo vozilo hitne pomoći

Dom zdravlja “Rama” dobio je novo vozilo hitne pomoći koje je donacija Vlade Republike Hrvatske preko Ministarstva zdravstva, prenosi Ramski vijesnik.

Zakonom je predviđeno da Dom zdravlja “Rama” ima samo pripravnost u hitnoj službi što bi značilo velike probleme za sve građane općine Prozor-Rama. Kako bi stalno funkcionirala hitna služba pobrinula se općine Prozor-Rama koja financira ovu službu. Ta služba skoro svaki dan, a ponekada i više puta tijekom 24 sata prevozi pacijente do bolnice u Mostaru.

Riječ je o specijalnom vozilu hitne pomoći marke Volkswagen, model T6.1 Furgon 4Motion. Pokreće ga 2.0 TDI motor sa 150 KS, a godina proizvodnje je 2022.

Nabavka još jednog vozila s najnovijom opremom bila neophodna

U sklopu ove donacije od Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske nabavljeno je putničko vozilo za potrebe Doma zdravlja “Rama”, stomatološka stolica i ultrazvuk koji uz dvije uobičajene sonde ima i kardiološku sondu za ultrazvuk srca koji će se uskoro moći raditi u Domu zdravlja “Rama”.

Dr. Mara Anđelić, ravnateljica Doma zdravlja “Rama” je prigodom dodjele vozila kazala: “Zahvaljujem Vladi Republike Hrvatske za vozilo hitne službe i koja nam pomaže kad god je to moguće. Hitna služba ne bi mogla funkcionirati da nije stalne potpore Općine Prozor-Rama te se i ovom prigodom zahvaljujem načelniku dr. Jozi Ivančeviću i Općinskom vijeću. Nastojimo kroz različite projekte uređivati Dom zdravlja Rama, nabavljati opremu kako bi naši pacijenti imali kvalitetne usluge.”

e-hercegovina.com

Zaprati nas na Google news