Šoštarić: Cure su na cijelom turniru pokazale da imaju karakter

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ovogodišnje Europsko prvenstvo završila je porazom od Švedske.

Nakon iznenađujuće bronce prije dvije godine u Danskoj, Hrvatska je na ovom Europskom prvenstvu upisala jednu pobjedu, jedan remi i četiri poraza te zauzela konačno 10. mjesto, piše hrt.hr.

– Cure su pokazale da imaju karakter, to su i pokazale na cijelom turniru. To što su padale na ovom turniru, to je, uvjeren sam, zbog fizičke spreme. Bili bi 15 minuta odlični, pa nas 15 minuta nema. Vidjeli ste kako smo igrali danas nakon dana odmora, bolje i u napadu i u obrani. Sve cure koje su ušle su dale svoj obol. Prije svega je drugo poluvrijeme bila jedna lijepa rukometna priča, igrale su starije i mlađe i dobro je izgledalo. Žao mi je prvog poluvremena, rekao je nakon utakmice izbornik Nenad Šoštarić.

– Na fizičkoj spremi tijekom priprema mi nismo mogli napraviti ništa. One moraju prihvatiti drugačiji način razmišljanja u kojem faza odmora ne znači faza ležanja ili odlaska u kafić na kavu. One si tada moraju same organizirati vježbanje u teretani ili trčanje na otvorenom. To govorim radi njihove budućnosti, jer današnji rukomet se sastoji od brzine i snage iako mi imamo i imaginaciju koje ostale nemaju.

Sljeeće godine održat će se Svjetsko prvenstvo na koje se Hrvatska još treba kvalificirati.

– Treba nam da nas ždrijeb pomiluje i izbjegnemo Češku i Ukrajinu. Cilj nam je otići na Svjetsko prvenstvo i tamo izboriti neku od pozicija koje vode u kvalifikacije za Olimpijske igre, dodao je Šoštarić.

Reprezentativka Andrea Šimara kazala je da su sve njezine suigračice dale sve od sebe.

– Na kraju smo uspjele smanjiti zaostatak od deset razlike. Dale smo sve sebe i trudile se te poginule na terenu. Teško je reći što je nedostajalo. Žal ostaje zbog utakmice protiv Slovenije, to smo trebale pobijediti i sve bi bilo lakše, rekla je Šimara. 

Jedna od mlađih igračica u reprezentaciji bila je Tena Petika, kćer bivše hrvatske reprezentativke Snježane Petike, koja je sada pomoćnica izbornika Šoštarića.

– Bilo je puno vrijeđanja od strane navijača kako prema meni tako i prema mojoj mami, ali mislim da sam na kraju pokazala što mogu. Nastavit ću raditi i nadam se kako ću biti sve bolja. Šveđanke su na početku kažnjavale svaku našu pogrešku, ali u nastavku nam je proradio napad i umalo smo ostvarile karakter, kazala je Petika koja je sa šest golova bila najefikasnija u sastavu Hrvatske.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?