Stojković dvostrukom europskom naslovu pridodala i svjetsko zlato!

Na Svjetskom prvenstvu u taekwondou članica splitskog Marjana Lena Stojković osvojila je titulu seniorske prvakinje, javili su iz njezina matičnog kluba, piše hrt.hr.

Fantastična Lena Stojković iz splitskog Marjana postala je svjetska prvakinja u taekwondou te tako Lijepom našom zatvorila svjetsku smotru u Meksiku.

Sa samo 20 godina Lena je u istoj godini postala svjetska i europska seniorska prvakinja, štoviše, obranila je naslov prvakinje Europe u Manchesteru u svibnju da bi sada dvostrukom naslovu najbolje u Europi pridružila i naslov svjetske prvakinje.

Lena je kao druga nositeljica kategorije do 46 kilograma bila slobodna u prvom kolu dok je u drugom slavila bez borbe diskvalifikacijom protivnice Da Ane.

Prave borbe za Lenu su krenule u osmini finala pobjedom protiv Ukrajinke Viktorije Nahurne s 2:0 u rundama s uvjerljivih 6:0 i 7:1. U četvrtfinalnoj borbi za odličje Lenu je čekala izvrsna Kineskinja, izuzetno visoka, eksplozivna i borbena, ali je Lena iako ima samo 20 godina u maniri iskusne i prekaljene prvakinje sigurne odvela borbu do 2:0 u rundama u svoju korist odnosno dva puta po 3:0 rezultatski.

Lena i trener Veljko Laura Šišo ostali su čvrsto fokusirani, smireni, na zemlji i u polufinalu uvjerljivo preskočili još jednu prepreku, Kolumbijku Andreu Ramirez Vargas, još jednom s 2:0 u rundama, točnije s 3:1 i 8:2.

Finalni klasik između Lene i Turkinje Rukiye Yildirim, vlasnice čak osam velikih odličja trebao je ponuditi dramu, a na koncu je ponudio Leninu dominaciju koja je s novih 2:0 u rundama deklasirala Turkinju s 5:0 i 10:5 po rundama. Tako je Lena do naslova svjetske prvakinje stigla dominantno, bez izgubljene runde.

Pogledajte dodjelu odličja:

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?