Dalić i Modrić najavljuju utakmicu s Marokom

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacija Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić najavljuju prvu utakmicu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prijenos je na Drugom programu HTV-a i platformi HRTi.

Hrvatska protiv Maroka igra u srijedu od 11 sati u prvom kolu skupine F. Drugi par čine Belgija i Kanada, koje će odmjeriti snage od 20 sati.

– Vidjeli smo da je Saudijska Arabija pobijedila Argentinu, nema lakih protivnika ni lakih utakmica. Cijenimo i respektiramo Maroko i mislimo da će biti teška utakmica. Iznenađenja su moguća U svaku utakmicu, posebno sutra, ulazimo maksimalno motivirani, rekao je Dalić na otvaranju konferencije.

– Osjećam se jako dobro, postoji pozitivna trema i iščekivanje. Tu sam da uživam i da odigramo dobar turnir. To mi je jedino na umu. Što ćemo napraviti i do kuda dogurati vidjet ćemo. Moramo biti skupa kao što smo bili u zadnjim utakmicama i onda možemo očekivati dosta pozitivnih stvari na Svjetskom prvenstvu. Vjerujem da ćemo biti na razini zadatka. Nadam se pozitivnom rezultatu, rekao je Modrić i dodao: – Maroko je jako dobra ekipa s puno fenomenalnih igrača koji igraju u velikim klubovima. Očekuje nas teška utakmica i morat ćemo biti na najboljem nivou.

– Što se tiče poruke za navijače mogu samo reći da ćemo dati sve od sebe kao i uvijek kad obučemo ovaj dres. Napravit ćemo sve da budu ponosni i predstavimo ih na najbolji mogući način, istaknuo je Modrić.

Dalić nije htio otkriti sastav.

– Iskoristili smo vrijeme da se prilagodimo na uvjete i vrijeme i potpuno sam zadovoljan. Imamo nekih dilema. Izabrali smo za sutra najkvalitetnije što imamo i takva će ekipa biti na nivou. Bit će to kombinacija iskustva i mladosti. Livaja se oporavio tako da s te strane nemamo problema, dodao je izbornik.

– Sve što se dešavalo u Rusiji je posebno i uvijek ćemo o tome pričati, ali jednostavno to treba staviti sa strane i zaboraviti i fokusirati se na ono što nas tu čeka. Došli su novi igrači i donijeli novu energiju ekipi. Stara garda iz Rusije pomogla im je da se bolje prilagode. Ovo je za nas novi turnir i tako mu moramo pristupiti. Od nas se opet očekuje da damo maksimum i ostavimo zadnje snage na terenu. Najbitnije da možemo otići uzdignute glave otići s terena. Došli smo s dobrim rezultatima iz Lige nacija i sigurno nas se gleda drugačije nakon Rusije. Ne želimo biti goropadni već ići korak po korak. Moramo biti realni i objektivni i spremiti se za svakog protivnika. Očekivanja su velika, ne želimo upasti u tu zamku. Idemo korak po korak, nema euforije. Imamo dobre nastupe i imamo se za što uhvatiti, rekao je Dalić.

Modrić je istaknuo da je Hrvatska uvijek bila respektabilna u svijetu nogometa. 

– Sigurno rezultati koji su se desili u zadnje vrijeme ekipe imaju još veći respekt, ali kao što izbornik rekao moramo ostati skromni i ponizni i ne zanositi se velikim izjavama. na kraju ćemo vidjeti koji će to rezultat biti. Ponavljam, moramo dati maksimum. Nekad te rezultat nagradi, nekad ne.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?