Rapallini sudi Hrvatska – Maroko

Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu od 11 sati igra prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Suparnik je Maroko, a danas smo doznali da će utakmicu suditi Argentinac Fernando Rapallini, javlja hrt.hr.

Rapalliniju će pomoćnici biti sunarodnjaci Juan Pablo Belatti i Diego Bonfa, dok je četvrti sudac Peruanac Kevin Ortega.

VAR sudac je Čileanac Julio Bascunan, VAR asistent je Urugvajac Leodan Gonzalez, dok je Urugvajac Nicolas Taran zadužen za VAR zaleđe.



Kao dio programa razmjene sudaca između CONMEBOL-a i UEFA -e, Rapallini je posljednjem EURO-u sudio tri utakmice postavši prvi južnoamerički sudac koji je sudio na Europskom prvenstvu.

Jedna od te tri utakmice bio je ogled Hrvatske i Škotske kojeg su “Vatreni” na Hampden Parku dobili sa 3-1.

Sudio je i utakmice Ukrajina – Sjeverna Makedonija, te susret Francuska – Švicarska.

Prvu utakmicu u argentinskom prvenstvu je sudio 2011. godine, a od 2014. je na FIFA-inoj listi.

– Što se tiče sastava, Dalić sigurno zna tko će istrčati. Mi možemo nagađati. Vjerojatno Livaković na golu, potom u zadnjoj liniji SosaGvardiolLovren te Juranović. U vezi KovačićModrić i BrozovićPerišić na lijevome krilu. Kramarić ako bude unutra u sredini, vjerojatno će desno biti Pašalić, a kako bi punio šesnaesterac iz kojega se Kramarić voli izvlačiti, rekao je u javljanju u središnjem Dnevniku naš reporter Viki Ivanović

Marokanci su izuzetno dobra i kvalitetna reprezentacija, ističe Ivanović.

– Vaha Halilhodžić ih je odveo na SP, ali je morao otići jer nije uspio izgladiti nesporazume s glavnim igračima. Vratio se Ziyech, tu je i najveća zvijezda, Hakimi.

– Marokanci imaju stvarno dobru ekipu, pojedinci igraju po najboljim klubovima, i sigurno da ćemo imati dosta posla što se tiče obrambenog dijela, ali ništa drugo se ne očekuje od svjetskog prvenstva jer to su najbolje ekipe svijeta i mi ćemo dati sve od sebe i pokušati pokazati da smo mi ipak bolji, rekao je u izjavi za HRT Borna Sosa. 

– Prva je utakmica uvijek zahtjevna. To je najvažniji susret jer ako krenete dobro u SP, sve je puno lakše. Čeka nas težak posao, ali napravit ćemo sve kako bi ostvarili pozitivan rezultat, rekao je Noussair Mazraoui.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?