Dalić: Izjava kanadskog izbornika? Ne znam koliko je to lijepo i fino

Hrvatska nogometna reprezentacija odigrala je 0:0 s Marokom u prvom kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Bila je to utakmica s malo pravih prilika, a nakon nje u javnosti se stvorio konsenzus kako je nedostajalo odlučnosti u igri Vatrenih prema naprijed.

Nakon prospavane noći u taboru hrvatske reprezentacije od 8.15 sati održava se konferencija za medije, a na njoj će biti izbornik Zlatko Dalić. Prijenos “presice” mogli ste pratiti na Facebook stranici HRT Sport.

– Sigurno da nisam prezadovoljan i presretan s bodom. Nije ni ekipa jer želimo pobjedu. Nismo sretni, ali igrali smo protiv dobrog i organiziranog protivnika. Moramo puno bolje, imali smo nekoliko dobrih situacija, no moramo se poboljšati i igrati bolje u napadu, kazao je Dalić na početku.

U nedjelju Vatreni igraju protiv Kanade od 17 sati. Jučer su Kanađani odigrali dobru utakmicu, no poraženi su od Belgije.

– Kanada je sigurno opasan protivnik, igrali su i bolje nego na nekim prošlim utakmicama. Moramo biti oprezni protiv njih. Nema lakog protivnika u skupini, njihovo je pravo da nadaju, da su ambiciozni, ali naš je cilj dobiti, dodao je Dalić.

Kanadski izbornik John Herdman najavio je da će njegova momčad srušiti Hrvatsku, koristivši kraticu za vulgaran rječnik.

– Svatko od nas izbornika i svoj stil komunikacije. Gospodin se tako izrazio, ne znam koliko je to lijepo i fino, ali to je njegovo pravo. Nećemo se na to osvrtati. Moramo na terenu pokazati da smo bolja momčad i na terenu govoriti. To je njegovo pravo, a svatko komentira kako smatra da je najbolje, objasnio je Dalić.

Obrana protiv Maroka?

– Defanzivno smo bili vrlo dobri protiv Maroka, ali smo u otvaranju bili prespori i premalo dubinskih lopti. Ne znamo što je bio razlog tome jer su i oni nas analizirali. Imali smo i slab protok lopte, premalo lopti za vezne igrače koji su se spuštali u zadnju liniju po loptu. I vidjelo se na Brozoviću da mu nedostaje utakmica. Pokušali smo s Vlašićem dobiti igrača više u vezi, lopta je išla puno između dva stopera, a zakazali su i naši bokovi. Ipak, to je vjerojatno što se Maroko disciplinirano branio. Imali su taj srednji blok i čekali su nas. To su radili zaista dobro. Mi smo zakazali, ali i dobra obrana Maroka je tome doprinijela, rekao je Dalić te dodao: 

– Nedostajao je gol da se malo otvore i da dobijemo više slobodnog prostora. Nedostajao je netko da probije 1 na 1 njihov blok. Više je bilo dobro što su oni dobro stajali, zasluge su njihove što su bili dobri u fazi obrane, ali i mi smo trebali bolji.

Nikola Vlašić trebao bi biti sutra na treningu usprkos ozljedi protiv Maroka. Izbornik je rekao da još ne zna što će mijenjati, prvo se danas treba zajednički analizirati Kanada.

Dalić je istaknuo da njegova momčad nije išla na bod protiv Maroka.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?