Kanadski izbornik: Moji igrači pokazali su da pripadaju ovdje

U susretu 1. kola skupine F Svjetskog nogometnog prvenstva, u kojoj igra i Hrvatska, Belgija je na stadionu Ahmad bin Ali svladala Kanadu 1-0 (1-0), piše hrt.hr.

Belgijski vratar Thibaut Courtois je rekao:

– Prve utakmice na svjetskim prvenstvima uvijek su teške i stresne, pogledajte Njemačku i Argentinu. Naša se skupina podcjenjuje jer u njoj su četiri dobre momčadi, a mi smo vodeći i pobjedom protiv Maroka u sljedećoj utakmici kvalificirat ćemo se u osminu finala. Iznenadio nas je kanadski pritisak, brzi su, jaki, a i dobro tehnički potkovani. Što se kaznenog udarca tiče, znao sam da Davies uvijek puca u vratarovu desnu stranu i zato sam je odabrao. Ovo mi je prvi obranjeni penal u reprezentativnom dresu.

Strijelac jedinog gola Michy Batshuayi smatra da nisu igrali najbolju moguću utakmicu.

– Ovo nije bila najbolja Belgija. Svjestan sam uloge medija koji moraju kritizirati, ali uvijek je pozitivno krenuti s pobjedom. Osobno, sretan sam što sam zabio.

Kanadski izbornik John Herdman bio je ponosan zbog predstave svoje momčadi.

– Moji igrači pokazali su da pripadaju ovdje. Cilj je bio igrati hrabro i prvi postići gol. Nismo u tome uspjeli, ali i dalje imamo priliku za prolazak zbog remija u drugoj utakmici naše skupine. Ponosan sam na svoju momčad i samo se trebamo i dalje držati zajedno i vjerovati u uspjeh. I naši su navijači bili nevjerojatni, nije ih bilo mnogo, ali donijeli su živost na stadion.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?