Stojković: Ne radi se o taktici, nego nemamo zdrave igrače

Srbija je izgubila od Brazila s 2:0, a HTV-ov stručni sukomentator Nenad Bjelica smatra da je predstava naših susjeda bila razočaravajuća, piše hrt.hr. 

–  Poražavajuće je da je Srbija imala samo tri šuta na gol i niti jedan u okvir gola, posebno s obzirom na njihove najave da dolaze po naslov, rekao je Bjelica.

No srpski izbornik Dragan Stojković požalio se na ozljede i nedovoljno oporavljene igrače uoči ovog dvoboja, smatra da je problem bio u fizičkoj spremi, a ne u taktici:

– Mislim da je ključno to što smo u drugom poluvremenu u fizičkom smislu bili katastrofalni. To je za mene bilo iznenađenje, tamo gdje smo najjači, u pas igri, mi to nismo imali. Postoje neke stvari koje imamo, a to su povrede ključnih igrača u najgore moguće vrijeme. Imamo tri rekonvalescenta, VlahovićaMitrovića i Kostića. Ne radi se o taktici. Žao mi je što smo u fizičkom smislu pali i što nemamo zdrave igrače. Da smo bili kompletni sve bi bilo drugačije. Pokušat ćemo se oporaviti od ovoga, ovaj poraz ne mora ništa značiti. Nema panike i nema stresa, rekao je Stojković.

– Bili smo dobri, pogotovo u nastavku utakmice. Tada smo iskoristili slabosti koje je pokazivao naš suparnik, umorili su se. Znali smo da moramo dobro koristiti naše šanse jer je teško igrati protiv suparničkog bloka. Na sreću, u drugom dijelu sam iskoristio dvije takve prilike. Ostvario mi se time dječački san. Drugi pogodak? Isti takav pogodak sam dao na treningu neposredno prije dolaska na prvenstvo. Ako možeš na treningu, onda možeš i na utakmici. Presretan sam, rekao je Richarlison, strijelac oba pogotka za Brazil.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?