Dodik: “Komšić izabrao Banju Luku za prvi neslužbeni posjet inozemstvu. Bolje da je otišao u Livno”

Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovno je komentirao drugog bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Komšić će, podsjetimo, večeras u Banjoj Luci prisustvovati proslavi Dana državnosti BiH.

“Zanimljivo je da je Željko Komšić za prvu neslužbenu posjetu u inostranstvu izabrao Banju Luku. To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjoj Luci. Bolje da je otišao u Livno, umjesto što nas provocira i vrijeđa”, poručio je Dodik na Twitteru, prenosi pogled.ba.

Dodik je rekao da Komšić u Predsjedništvu BiH “glumi lažnog Hrvata kojeg su podmetnuli Muslimani i samo pravi štetu”, te da je “štetočina koja mrzi sve srpsko i hrvatsko” i “najviše doprinosti raspadu BiH”.

“BiH ne može uspjeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se danas okupljaju po Banjoj Luci obilježavajući nepostojeći praznik. Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi”, rekao je Dodik.

Kako je poručio, “ne postoji nikakvo ljepilo intervencija međunarodnog faktora koje će sastaviti i zalijepiti raspalu Bosnu dok se narodi u njoj ne dogovore i to svi moraju da shvate”.

“To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemjerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima. Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje. U takvim okolnostima, jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je hoće li u toj budućnosti biti BiH”, napisao je Dodik na svom Twitter profilu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?