Sve je spremno za neumski ”Lignjolov” – u rekordnom roku se prijavilo 40 ekipa!

Sve je spremno za drugo izdanje neumskog ”Lignjolova”, jednog od najvećih društvenih događaja na području Neuma, potvrdili su za Čapljinski portal organizatori.

Neum je ove godine domaćin drugog izdanja Lignjolov kupa koji se održava 2. i 3. prosinca u jedinom bh. gradu na moru, gdje se očekuje više od 150 sudionika iz BiH i susjednih zemlja, piše caportal.net.

”U rekordnom roku prijavilo se 40 ekipa, što nam samo po sebi govori o zanimanju za ovaj događaj, ali i o važnosti istoga”, rekli su nam organizatori.

Dodali su kako su četiri ekipe na čekanju, a ukoliko netko odustane ide popunjavanje.

Inače, natjecanje će se ove godine održati u tri kategorije te će najbolji natjecatelji uz bogate nagrade osvojiti i laskave titule natjecanja koje pretendira postati tradicija na obali Jadrana.

Kako organizatori navode ovo je događaj od velikog značaja koji je prošle godine okupio preko 145 natjecatelja u dvije kategorije i to “lov sa barke” i “kraljevska disciplina lov sa obale”.

“Ove godine smo pripremili i ‘Family Squid Game’ koji će se održavati prvog dana Lignjolov kupa 02.12.2022., a u pitanju je lov sa obale za naše mališane i njihove roditelje. Cilj ove akcije je upoznati djecu s tehnikama ove kraljevske i sportske discipline, te će svim mališanima biti uručeni prigodni pokloni”, navode organizatori.

Dodaju kako za ovu kategorije nema kotizacije, te pozivaju djecu i njihove roditelje da se pridruže u što većem broju.

Središnji i glavi događaj Lignjolov kupa najavljen je za 3. prosinac, a organizatori poručuju da su za taj dan pripremili mnoštva iznenađenja i nagrada.

Prema propozicijama natjecanja u kategoriji “Lov sa barke” su moguća minimalno dva i maksimalno četiri člana ekipe, te se lovi tradicionalnim metodama: skosavice , peškafondo, svjetlo ,feral, panula. Ne dozvoljava se korištenje fish findera i raznolikih čuda tehnike, te će prije isplovljavanja biti pregledane sve barke.

“Voditelji ekipa su dužni imati dozvolu za upravljanje brodicom i registraciju same brodice, a tijekom natjecanja razmak između brodica mora biti minimalno 10 metara. Svako spajanje brodica ili pristajanje na obalu u vrijeme natjecanja vodi u diskvalifikaciju ekipe, osim ako nije ugrožena sigurnost samih sudionika”, pojasnili su organizatori pravila ovogodišnjeg natjecanja.

Lignjolov je, kako ističu ograničen na Neumski zaljev i u bodovanje ulaze lignje i sipe, a kotizacija po ekipi iznosi 100 KM. Kraljevska disciplina lov sa obale je pojedinačno natjecanje u lovu sa štapom i lovu iz ruke.

Zona lova će ove godine biti podijeljena na tri dijela, radi regularnosti samog natjecanja jer se očekuje dolazak velikog broja sudionika.

Prva zona će biti svjetionik hotela Neum-plaža hotela Stella, a druga zona je plaža hotela Zenit-Surdup1, dok je treća zona Surdup 2.

Prilikom preuzimanja broja i vrećica natjecatelji će izvući svoju zonu lova, pa će im njihova sreća odrediti i mjesto natjecanja. Prema pravilima, organizatori podsjećaju, da je minimalni razmak između natjecatelja 10 metara i da svako dijeljenje ulova je automatska diskvalifikacija.

Naglašavaju da u bodovanje ulaze lignje i sipe, a kotizacija je 30 KM.

Najbolji natjecatelji će biti nagrađeni bogatim nagradama i ponijeti laskave titule “Lignjolov kupa 2022.” iz jedinog bh. grada na moru koji ove godine ima i humanitarni karakter.

Na događaju se očekuju posebni gosti, a Čapljinski portal, kao medijski pokrovitelj događaja, uskoro će otkriti neke nove detalje samog događaja!

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?