Vlašić se priključio momčadi, Vida trenirao odvojeno

Hrvatska nogometna reprezentacija odradila je posljednji trening uoči susreta protiv Kanade u 2. kolu F skupine Svjetskog prvenstva u Kataru koji je na rasporedu u nedjelju u 17.00 po hrvatskom vremenu, piše hrt.hr.

Nikola Vlašić se priključio momčadi nakon što je posljednja dva treninga odradio po posebnom programu. Veznjak talijanskog Torina ozlijedio je list u prvom poluvremenu ogleda protiv Maroka, pa je u nastavku susreta umjesto njega zaigrao Mario Pašalić.

Međutim, izbornik Zlatko Dalić ponovo nije imao sve igrače na raspolaganju. Zbog bolova u mišiću odvojeno je trenirao Domagoj Vida.

– Naknadno ćemo vidjeti konkurira li za sastav suta, poručio je glasnogovornik Tomislav Pacak.

Hrvatski izbornik sasvim očekivano skriva sastav za sutrašnji ogled, baš kao i njegov kolega na suprotnoj strani John Herdman.

Međutim, gotovo je sigurno kako Vlašić neće igrati nakon što je propustio posljednja dva treninga, što otvara pitanje desnog krila. Hrvatska protiv Maroka nije imala igru prema naprijed, pa će Dalić možda i u tom segmentu igre potražiti novo ime.

– Nemojte me tjerati da otkrijem tko će biti napadač. Imamo četiri napača, svaki ima svoj stil, a nadam se da ćemo izabrati najboljeg, kazao je Dalić na posljednjoj novinarskoj konferenciji.

Obrana je protiv Maroka bila na visini zadatka, pa će Dalić teško posegnuti za promjenama u zadnjem redu. Sigurni bi trebali biti LivakovićSosaLovrenGvardiolJuranovićBrozovićKovačićModrić Perišić.

Slično je poručio i engleski stručnjak na klupi Kanade.

– Ovdje je 26 igrača koji mogu igrati, no ova utakmica će trebati neke druge stvari nego Belgija, istaknuo je Herdman.

Utakmica između Hrvatske i Kanade na rasporedu je u nedjelju u 19 sati po lokalnom vremenu (17.00 po hrvatskom vremenu). U drugom susretu iz naše skupine sastaju se Belgija i Maroko s početkom u 14.00 po hrvatskom vremenu.

Nakon prvog kola Belgija ima tri boda, Hrvatska i Maroko po bod, a na začelju je Kanada bez boda.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?