Kanadski izbornik nije čestitao Daliću: Gospodin je očito ljut

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za medije je otkrio da mu kanadski izbornik John Herdman nije prišao nakon utakmice i čestitao na pobjedi u drugom kolu Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, piše hrt.hr.

Bilo je to prvo pitanje koje je Dalić dobio na konferenciji za medije nakon utakmice od stranog novinara.

– Na početku htio bih čestitati svojim igračima na sjajnoj prezentaciji, a ja nisam vidio “coacha” (op.a. izbornika) od Kanade nakon utakmice. Ja kad izgubim ili pobijedim, ja čestitam, on se nije pojavio, ali to je njegovo. Gospodin je očito ljut, očito je i dobar kvalitetan trener, ali mu treba još vremena da nauči neke stvari, kazao je Dalić.

– Igrali smo protiv sjajne Kanade, koja ima energiju i moć. Uspjeli smo se othrvati u prvih 15 minuta, stabilizirati se i vratiti. Naravno da mi je bilo drago kada smo zabili prvi i drugi gol, jer smo se vratili u igru. Moglo se dogoditi da i mi primimo drugi gol, naravno da su emocije bile velike. Ovo je svjetsko prvenstvo, grupa je teška, sve je neizvjesno. Kada se vratiš u ovakvoj utakmici, onda je to velika kvaliteta. Hrvatska je pokazala moć i snagu, bio sam presretan zbog toga, istaknuo je Dalić.

Otkrio je zašto je iz igre izvadio dvostrukog strijelca Kramarića.

– Kramarić je zabio dva, zapravo tri gola, potrošio se jako puno po desnoj strani u fazi obrane, trčao je gore dolje i pomagao je. Bio je izmoren, htjeli smo napraviti zamjenu da ga malo odmorimo i poštedimo. Potrošio je puno energije i snage. Željeli smo staviti igrača koji je svjež, pa da imamo isti ritam. Treći gol je bio zaista sjajan, Andrej je u ovih pet godina moga mandata zabio važnih golova. On dolazi na svoje, zreliji je, kvalitetan je, šuti i radi i to mu se vraća.

Pobjedom Maroka protiv Kanade situacija se u našoj skupini zakomplicirala. Uoči zadnjih 90 minuta natjecanja po skupinama, Hrvatska i Maroko imaju po četiri boda, Belgija tri, a Kanada je ostala bez ikakvih izgleda za prolaz s dva poraza.

– Zadnje kolo odlučuje o plasmanu u drugi krug. Još uvijek smo daleko od našeg cilja. Čeka nas Belgija koja je sjajna reprezentacija kojoj igra samo pobjeda. Nama u nekim kombinacijama igra i remi, ali ne smijemo o tome razmišljati. Ne smijemo se postaviti da će nam biti dovoljan bod, moramo tražiti pobjedu. U najavama sam govorio i za Kanadu i za Maroko da su to odlične ekipe, malotko je to vjerovao.

Izbornik svjetskih doprvaka je poručio kako u zadnjem kolu očekuje tešku utakmicu.

– Bit će teška utakmica. Ovo je svjetsko prvenstvo, nema lakih utakmica. Belgiji ništa drugo ne preostaje nego igrati na pobjedu, ali i mi ćemo igrati na pobjedu. Nećemo čekati, nećemo kalkulirati. Sada je najvažanije da se odmorimo i pripremimo i ponovimo ono što smo danas prezentirali. Jedan dobar nogomet, brzi nogomet, discipliniran nogomet, jedno zajedništvo, to je ono što Hrvatska treba, zaključio je Dalić.

Susret 3. kola protiv Belgije na rasporedu je 1. prosinca u 16 sati po hrvatskom vremenu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?