Maroko srušio Belgiju i zakomplicirao situaciju u našoj skupini!

U dvoboju 2. kola F skupine Svjetskog prvenstva nogometaši Maroka su pobijedili Belgiju s 2-0 (0-0), javlja hrt.hr.

Maroko je poveo golom Abdelhamida Sabiria iz slobodnog udarca, gotovo iz “mrtvog kuta” u 73. minuti, da bi u 92. minuti na 2-0 povećao Zakaria Aboukhlal (90+2).

Nakon remija s Hrvatskom, Marokanci su neočekivano došli do pobjede nad Belgijom, pa su se našli u vrlo dobroj poziciji za prolazak grupe. Marokanci su se opet pokazali čvrstim i discipliniranim, ali su ovaj puta bili opasni i iznimno učinkoviti u napadu.

Belgijanci, koji su Kanadu dobili na iskustvo, još jednom su pokazali slabu i sporu igru i zasluženo su doživjeli poraz, koji ih stavlja u situaciju da se vade protiv Hrvatske u zadnjem kolu.

Već u 5. minuti Batshuayi je iz blizine mogao dovesti Belgijance u vodstvo, ali je pucao loše, a jednako lošim šutevima su svoje šanse propustili Marokanci Ziyech Hakimi. Veći dio prvog dijela odvijao se puževim ritmom, sve do sudačke nadoknade.

Ziyech je izveo slobodan udarac iskosa, a njegov udarac je neočekivano završio u mreži. Intervenirao je VAR i presudio da je marokanski branič Saiss dirao loptu, a bio je u zaleđu, pa je gol poništen, na veliko zadovoljstvo Belgijanaca.

Početkom drugog dijela snažno je tukao Ziyech, ali ipak preslabo za Courtoisa, a na drugoj strani marokanski vratar Munir brani udarac Edena Hazarda. U 66. minuti marokanski vratar još bolje reagira kod udarca Mertensa i činilo se da Belgijanci preuzimaju rizik i da su krenuli po pobjedu. 

U 73. minuti uslijedio je šok za Belgijance. Jako iskosa s lijeve strane slobodan udarac je izveo veznjak Sampdorije Sabiri koji je pucao izravno u gol i iznenadio zaspalog Curtoisa. Bio je to ujedno i prvi gol iz slobodnog udarca uopće na mundijalu u Katru.

Taj gol je prisilio belgijskoga izbornika da u 81. minuti uvede nezaliječenog Lukakua, a samo minutu kasnije Vertonghen umalo zabija glavom nakon kornera.

No, umjesto izjednačenja stigao je i drugi gol Maroka u sudačkoj nadoknadi. Loptu je povukao Zijech i kada se činilo da je bezizglednoj situaciji, dodao je napadaču Toulousea Abdoukhlalu, koji je šalje pod gredu.

Maroko je na početku napravio misterioznu promjenu vratara u posljednjem trenutku prije početka utakmice u skupini F Svjetskog prvenstva protiv Belgije kada je Munir El Kajoui ušao umjesto Yassinea Bounoua.Bounou je uvršten u početnu postavu i postrojio se sa svojim suigračima na intoniranje himne te je viđen u dugotrajnoj raspravi sa sucem Cesarom Ramosom iz Meksika.El Kajoui se potom pojavio za timsku fotografiju prije početka utakmice i preuzeo Bounouovo mjesto dok je utakmica na stadionu Al Thumama bila u tijeku.

Kasnije u ovoj grupi igraju Hrvatska i Kanada.

SKUPINA F

1. MAROKO 2 1 1 0 2-0 4

2. BELGIJA 2 1 0 1 1-2 3

3. HRVATSKA 1 0 1 0 0-0 1

4. KANADA 1 0 0 1 0-1 0

TIJEK SUSRETA 

BELGIJA – MAROKO 0:2

73′ Sabiri

90+2′ Aboukhlal 

90+5′ KRAJ UTAKMICE

90+2 GOOOOOL! Maroko vodi 2:0, zabio je ABOUKHLAL! Nakon kombinacije sa ZIYECHOM pogađa bliže rašlje s deset metara


90′ Pet minuta nadoknade

82′ VERTONGHEN je najviši u skoku nakon kornera, ali njegov udarac glavom odlazi pored gola

73′ GOOOOL! Vodi Maroko, zabio je SABIRI! Gotovo na isti način kao što su zabili onaj prvi poništeni gol. SABIRI je izveo slobodni udarac s lijeve strane, išlo je to oštro prema COURTOISI, ispred njega je bio SAISS, ali ovaj put u dozvoljenoj poziciji, lopta je prevarila golmana Belgije i Maroko vodi


65′ MERTENS je sada opasno prijetio, njegov udarac s distance brani EL KAJOUI

60′ Promjene kod Belgije, izlaze EDEN HAZARD i ONANA, a ulaze MERTENS i TIELEMANS

57′ BOUFAL je sada imao sjajnu solo akciju, prošao je po lijevoj strani, gađao suprotni kut, ali lopta odlazi pored gola.

52′ PRILIKA ZA BELGIJU! Sjajno je EDEN HAZARD prošao svog čuvara i iz dosta teške situacije s desne strane pucao snažno, ali EL KAJOUI brani.

49′ I dalje nije jasno što se dogodilo s BONOM. Maroko je napravio misterioznu promjenu vratara u posljednjem trenutku prije početka utakmice kada je EL KAJOUI ušao umjesto BONA.


46′ Počelo je drugo poluvrijeme

45+2′ VAR PONIŠTIO GOL MAROKU! ZIYECH je izveo slobodni udarac s desne strane, bio je to oštar ubačaj, lopta je ušla u gol. Slavili su Marokanci, činilo se kako je sve čisto i kako je zabio ZIYECH, ali nakon pregleda VAR-a sudac je pokazao na zaleđe. SAISS je kako se na kraju pokazalo bio u minimalnom zaleđu, iako nije dirao loptu, ometao je golmana Belgije.

35′ POKUŠAJ MAROKA! HAKIMI se probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor te snažno pucao, ali lopta odlazi pored gola.

28′ Prvi žuti karton ide Belgijcu ONANI


23′ COURTOIS se sada opasno poigravao, moglo je to biti pogubno za Belgiju, ali lažnjak golmana Belgije poslao je EN NESYRIJA skoro u gol

19′ MEUNIER je došao u priliku za šut s 16 metara, ali ravno u golmana.

15′ Belgija stisnula Maroko u prvih 15 minuta, ali bez gola

6′ Krasnu loptu u prostor je sada dobio BATSHUAYI, pokušao je odmah iz prve matirati golmana Maroka, ali EL KAJOUI brani

1′ Počela je utakmica, odmah u prvoj minuti je ZIYECH probio desnu stranu, oštro ubacio, ali nije bilo njegovih suigrača na petercu

SASTAVI: BELGIJA – MAROKO

BELGIJA POBJEDOM IDE DALJE

13:10

Nogometaši Belgije su u prvom kolu došli do minimalne pobjede nad Kanadom, a dojam iz te utakmice je da momčad Roberta Martineza nije briljirala, a spasio ih je i Courtoisa, koji je obranio penal Kanađanima. Ipak, tri buda su upisana i današnjom pobjedom bi osigurali prolaz dalje. 

Maroko je na otvaranju izvukao veliki bod protiv Vatrenih. Dalić nije našao rješenje za čvrstu obranu Maroka, a dobrom rezultatu se nadaju danas i protiv Belgije, ali su svjesni tko je favorit: 

– Gledamo komentare, puno ljudi kritizira Belgiju, ali siguran sam da će to podići na viši nivo. Favorit je Belgija, sviđalo se to vama ili ne. Oni imaju fantastičnog trenera, igrače svjetske klase, kazao je izbornik Maroka Walid Regragui.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?