Navijači iznenadili Dalića i Vatrene: Ovo nam je trebalo

Vatrene je u Dohi uoči današnje utakmice protiv Kanade dočekalo ugodno iznenađenje. Na pješčanoj plaži hotela Hilton Doha u jutarnjim je satima osvanula najveća navijačka zastava, dugačka 201 metar i teška 95 kilograma, piše hrt.hr.

Navijači iz Bribira i Crikvenice u Dohu su donijeli zastavu kako bi nastavili tradiciju i ritual s velikih natjecanja, od Portugala do Katara. Pridružili su im se i ostali hrvatski navijači i dali podršku Vatrenima uoči važne utakmice protiv Kanade. 

Jutro uoči iznimno važnog dvoboja protiv Kanade, 200-tinjak hrvatskih navijača je ispred hotela naše reprezentacije Hilton Doha razvilo veliku navijačku zastavu. Zbog dužine plaže ovoga puta nije bilo moguće razviti cijelu, 200 metara dugačku zastavu, već samo stotinjak metara koliko je dugačka plaža.

– Željeli smo pokazati našim igračima da smo uz njih i da imaju našu podršku. Jedino želimo da daju sve od sebe kao što i mi dajemo za njih. Vjerujem u našu pobjedu, kazao je Dado Čor iz Crikvenice.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić spustio se među navijače kako bi ih pozdravio. Navijački show uz rub plaže pratili su i predsjednik HNS-a Marijan KustićDejan LovrenVedran ĆorlukaMartin ErlićBorna Barišić

– Ovo nam je trebalo, kazao je izbornik svjetskih doprvaka.

Dalić je bio jedan od rijetkih koji je znao za ovo iznenađenje. Bio je vrlo emotivan, napravio je krug oko zastave i gotovo svakom ponaosob pružio ruku, zahvalio se, fotografirao.

– Hvala dečkima na ovome, ovo nam treba. Da osjetimo da je ovo svjetsko prvenstvo, nažalost nema nas puno ovdje na utakmicama. I ovo je zaista prekrasno, dodao je izbornik.

Uoči utakmice protiv Maroka zastava je razvijena na glavnoj turističkoj atrakciji Dohe, tržnici Souq Waqif. Danas ispred hotela, a ekipa iz Crikvenice priprema iznenađenje i za ogled protiv Belgija, te nadaju se i za osminu finala.

Navijači su se okupili sa svih strana svijeta, bilo ih je i nekoliko koji su došli iz Kanade.

– Rođen sam u Kanadi, no moje srce kuca za Hrvatsku. Nadam se kako ćemo protiv Kanade biti bolji, jači, nadam se pobjedi. Kanada je bolja od nas jedino u hokeju, kazao je za smiješkom Stipe Baljak iz Montreala.

– Ovo mi je peto svjetsko prvenstvo, jedino nisam bio u Francuskoj, tada sam bio premali. Pratim “Vatrene” i na Europskim prvenstvima. Na posljednjem nisam išao zaustavio nas je covid, dodao je.

U Dohu je došao s kumčetom Dujom iz San Diega.

– Ovo na plaži je bilo super, svi smo navijali, veselili se. Baš je bilo cool, bio je prepun dojmova Duje.

Sjajno se zabavljala i ekipa iz Zagreba.

– Petero nas je došlo iz Zagreba, ovdje nam je super. Vjerujemo u pobjedu i prolaz dalje, kazao nam je Silvijo iz Zagreba koji je u naručju držao petogodišnjeg sina Jana.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?