Kćeri bure uvjerljive u derbiju

8.Kolo  BH Telecom Premijer lige za rukometašice

HRK Grude – RK Hadžići  30:17 (13:08)

Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko)

Nadzornik: Boris Šatordžija (Banja Luka)

HRK Grude:

Martina Šumelj, Matea Šumelj 1, Paula Miloš, Ivana Alpeza, Anja Boban, Teodora Petković 5(1), Mia Lugonjić 2, Lea Bošnjak 3, Ina Džidić, Milena Vujisić, Marija Brakić, Karla Lovrić 1, Josipa Zubac 4(1), Gabriela Rašić, Jovana Ilić 14(6)

Trenerica: Zlata Zubac

Sedmerci:2(1)

Isključenja: 10 min

RK Hadžići

Anisa Selimović, Sajra Hamurović, Ajla Čajić, Dejana Kulić 2, Amna Đurđević, Sara Čahtarević 7, Adna Halebić 3, Samra Fejzić 1, Amina Duratbegović, Sumea Lokvančić, Amina Hadžiabdić 3, Šejla Ganić 1

Trenerica: Alma Hadžović

Sedmerci: 4(3)

Isključenja: 6 minuta

Izravna diskvalifikacija: Ajla Čajić 18.minut

Dugo očekivani derbi jesenskog prvenstva je to bio samo na papiru jer je večeras ekipa Gruda bila puno  bolji protivnik te je došla do uvjerljive pobjede, piše hzrk-grude.com.

Gruđanke su obrambeno odigrale odličnu utakmicu- Od samog početka je obrana funkcionirala sjajno što se najbolje vidi iz podatka da su gošće iz Hadžića u prvih 27 minuta uspjele postići samo 5 golova. Napadački dojam su gošće popravile u zadnja 2 minuta prvog poluvremena kad su postigle 3 uzastopna gola. Napad grudske ekipe u prvom poluvremenu nije funkcionirao najbolje, bilo je puno tehničkih grešaka i promašenih zicera ,ali je obrana omogućila sigurnu prednost koja je nakon + 8 u 27.minuti na kraju poluvremena smanjena na +5.

U drugom poluvremenu je malo bolje proradio i napad domaćih tako da je postignuto nekoliko lakih golova i prednost se stalno povećavala do maksimalnih +15 u 55.minuti, ali je ipak na kraju smanjena na konačnih +13.

Aktualne prvakinje i pobjednice KUP BiH su ovom utakmicom nastavile svoj pobjednički prvenstveni niz i postigle 16.uzastopnu pobjedu. Ovom pobjedom su Gruđanke zadržale vodeće mjesto na ljestvici BH Telecom Premijer lige sa 7 pobjeda (14 bodova) iz isto toliko utakmica.

Čestitke za grudske „kćeri bure“ na pobjedi u derbiju , a gošćama zahvala na sportskoj igri puno sreće u nastavku sezone.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?