Pljušte reakcije na račun Piksija i Srbije

U susjednoj Srbiji nogometna javnost je u novom šoku. Dobivenu utakmicu protiv Kameruna, vodstvo 3:1, izabranici Dragana Stojkovića prosuli su u samo dvije minute te su se na kraju morali zadovoljiti bodom, piše hrt.hr.

– Osjećamo frustraciju nakon susreta. Imati prednost 3:1 na ovoj razini je zaista velika prednost i treba biti pametan i privesti susret kraju kako želite. Neke greške su nas skupo koštale. Nepotrebno je izlazila zadnja linija, to je zabranjeno u nogometu na visokoj razini. Izuzetno je zahtjevna utakmica iza nas. Mislim da smo bolji od Kameruna, ali rezultat kaže 3:3, rekao je nakon utakmice izbornik Srbije Dragan Stojković.

– Stvorili smo niz sjajnih prilika, nije mi jasno kako se to može promašivati. Mi smo momčad koja može stvoriti šanse. Imali smo dosta dobrih prodora i po jednoj i po drugoj strani. Mene kao trenera moraju veseliti tri postignuta gola i toliko šansi, ali moramo analizirati kako smo primili tri gola kako se ubuduće ovo ne bi događalo, dodaje. 

Istaknuo je i da se muče s ozljedama te da su na listi ozlijeđenih još dvojica igrača.

Odgovorio je i na novinarsko pitanje zašto nije uveo Dušana Vlahovića i Luku Jovića.

– Vlahović nije na 100 posto, imali smo i dvije izmjene na bekovskim pozicijama, Veljkovića i Pavlovića. Bilo je preopasno ubaciti Jovića jer je Kamerun imao četiri igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni završiti utakmicu u svoju korist.

Mitrović: Primili smo dva glupa gola
– Sve smo imali u svojim rukama, dali smo gol na vrijeme, a dva smo primili vrlo naino. Što je tu je. Čekamo ogled Brazila i Švicarske, a poslije toga je sve na nama, rekao je jedan od tragičara, Aleksandar Mitrović, koji je neovisno o pogotku promašio nekoliko vrlo izglednih prilika.

– Bod je malo, ali što je tu je. Ostaje jako gorak okus. Moramo pogledati utakmicu, analizirati što se događalo. Primili smo po mojem mišljenju dva jako glupa gola. 

– Bili smo dobri, ali je bilo stvari koje smo mogli bolje. Nadamo se da će Brazil pobijediti Švicarsku pa da sve i dalje bude u našim rukama. Moramo biti pozitivni, pokazali smo već da možemo pobijediti u odlučujućim utakmicama, rekao je nakon utakmice Dušan Tadić

Kako se situacija razvijala, činilo se da će “Orlovi” bez problema upisati tri boda, no na kraju se pokazalo da od toga neće biti ništa.

U Srbiji, u kojoj su prije početka SP-a pucali vrlo visoko, šok i nevjerica. Nakon poraza od Brazila, sada samo “mršavi bod” protiv Kameruna, što znači da će morati u posljednjem kolu pobijediti Švicarsku.

– Igrači nisu ni za što krivi. Kada nemaš fizičku spremu, onda nemaš ni koncentraciju. Igrali smo utakmicu bez izbornika na klupi. Nisam nikada vidio da netko lošije vodi utakmicu na velikom natjecanju od Dragana Stojkovića danas. Izlaskom Pavlovića nastao je potop. Ne može mi ući u glavu i razumjeti što je izbornik htio, rekao je za RTS bivši nogometaš Rade Bogdanović

– U našem DNK je da se nikada ne predajemo, a takav pristup nam je nedostajao protiv Švicarske. Bilo je važno pokazati borbeni duh i odlučnost. Reagirali smo najbolje što smo mogli nakon što smo gubili 3-1, napredujemo i vjerujem kako možemo pobijediti Brazil. Vjerujemo u sebe i Kamerun će imati još pto za reći na ovom turniru, rekao je izbornik Kameruna Rigobert Song.

– Na ovakvim natjecanjima morate pokazati želju za pobjedom. Moji suigrači su odigrali odlično prvo poluvrijeme usprkos nekim greškama. Osjetili smo kako je Srbija malo umornija i kada sam ušao na teren pokušao sam to iskoristiti, istaknuo je pak jedan od strijelaca, Vincent Aboubakar.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?