FIFA otvorila postupak protiv Hrvatske zbog vrijeđanja Borjana

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) otvorila je u utorak disciplinski postupak protiv hrvatske reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade, tvrdi agencija AP, a potvrdio je i HNS, prenosi hrt.hr.

“Disciplinska komisija Fife otvorila je disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog ponašanja dijela navijača na utakmici FIFA-e Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Kanade. HNS je prijavljen zbog diskriminatornog i ksenofobičnog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmici protiv Kanade, kao i transparenata takva sadržaja”, stoji u objavi Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana, koji ima srpske korijene i koji je već imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu. Kada je Hrvatska slavila 4-1, na tribinama je osvanuo plakat uvredljiva sadržaja, a i povici su bili uvredljivi, piše AP. Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio mnogo poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice procurio njegov telefonski broj.

Istodobno, njemačka reprezentacija dobila je visoku kaznu zbog kršenja pravila na konferenciji za novinare. Nijemci će morati platiti 10.150 eura jer su prekršili pravila na novinarskoj konferenciji uoči utakmice sa Španjolskom. Prema Fifinim pravilima na susretu s medijima moraju biti trener i jedan od igrača, no pojavio se samo izbornik Hansi Flick.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?