Skočić: Čovjek sam od krvi i mesa, teško mi je gledati Iran

U emisiji Qatara gostuje Dragan Skočić, bivši izbornik Irana. Napravio je najbolji rezultat Irana u povijesti kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali sada nije u Kataru, piše hrt.hr.

– Što je tu je, mogu reći da sam to već prebolio pomalo. Dogodilo se to u rujnu. Bilo je dosta tenzija, stalno su mijenjali predsjednika u savezu. Došao je predsjednik koji je bio prije mene koji je praktički razorio financijski savez i bili su na rubu ispadanja i pa mi u kvalifikacijama nismo smjeli ispustiti bod. Napravili smo najbolji rezultat u povijesti Azije u kvalifikacijama, ali nije bilo dostatno da odem na Svjetsko prvenstvo, rekao je Skočić.

Iran je u prvom susretu skupine B teško poražen od Engleske (2:6), a u drugom je dvoboju pobijedio Wales 2:0.  

– Čovjek sam od krvi i mesa, teško mi je to gledati jer sam trebao biti tamo, ali jednostavno sam dovoljno jak. Gledao sam utakmice. Bilo je tu dosta promjena, dosta različitih faktora. U prvoj jako rezerviran Iran, da sam pisao deset različitih sastava ne bih pogodio, a bio sam tamo tri godine. Igrali su igrači koji nisu uopće igrali u kvalifikacijama. Da bi se u drugoj utakmici približio tom Iranu koji je igrao u tom posljednjem periodu, dodao je Skočić. 

Zoran Zekić prokomentirao je rasplet u skupini A iz koje su u osminu finala otišli Nizozemska kao pobjednik i Senegal kao drugoplasirana reprezentacija. Nizozemska je svladala domaćina Katar 2:0, dok je Senegal bio bolji od Ekvadora s 2:1 u izravnom okršaju za prolazak.

– Vrlo očekivano, sve bi drugo bilo veliko iznenađenje. Nizozemcima se sve poklopilo, plasirali su se dalje bez neke velike igre. Hoće li biti bolji u nastavku i konkurirati za sami vrh, to će pokazati utakmice ispred nas. Što se tiče druge utakmice, pokazalo se da je lakše bilo Senegalu kojem je trebala pobjeda.

Tomislav Ivković iznio je svoje favorite nakon dosad odigranih utakmica:

– Nizozemska bi se sad trebala momčadski dizati jer s ovim nogometom koji su igrali dosad teško će u borbu za vrh. Meni su Francuzi zasad broj jedan. Odigrali su dvije utakmice na visokom nivou, imaju dosta igrača koji su pokazali da su u odličnoj formi. Djeluju kao momčad organizirano, sigurno, razigrano i nasmijano. Uživaju u utakmicama i u igri. Znaju tko što radi. Falit će im Benzema u nastavku turnira. Brazil je jučer iznenadio protiv Švicarske. Igrali su nekim drugim stilom koji im nije svojstven. Teško im je bilo sa Švicarskom. Neće biti lako ni Srbiji.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?