Izbornik Belgije nahvalio Dalića: Tako mala nacija, tako sjajan tim

Sutra od 16 sati počinje rasplet naše skupine F na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Za prolazak u osminu finala bore se tri reprezentacije: Belgija, Hrvatska i Maroko dok su se Kanađani porazom od Vatrenih u prošlom kolu oprostili od SP-a, piše hrt.hr.

Belgija će u zadnjem kolu igrati protiv Hrvatske, a Maroko protiv Kanade. Hazard i društvo moraju ići na pobjedu jer je to jedini realan scenariji kako mogu do jednog od dva mjesta koja vode dalje. Moguće je da dalje prođu i s remijem, ali bi onda Kanada morala uvjerljivo slaviti protiv Maroka. 

U Belgiji ne vlada idilična atmosfera, kako prenose svi svjetski mediji, u sukobu su najveće zvijezde, iako one to negiraju. Susret i ključnu utakmicu s Hrvatskom najavio je njihov izbornik Roberto Martinez.

– Nakon prve utakmice nismo bili zadovoljni, a ovaj poraz od Maroka, pa sigurno nismo bili sretni. Morali smo reagirati, ovo je okruženje gdje se mora reagirati. Obraćali smo previše pažnje na glasine. Momčad mora biti svjesna da nisu glasine važne. Ovo je najvažniji događaj na svijetu, momčadi poput Francuske su to isto prošle. Novinari su tražili negativne priče, nego one pozitivne i da nas podrže. Ovo je najbolja generacija Belgije u povijesti i treba nam podrška naših navijača, poručio je Martinez na pitanje o lošoj atmosferi u svlačionici. 

Bez isticanja imena, Martinez nije htio otkriti tko je od njegovih igrača podbacio u prve dvije utakmice: 

– U nogometu ne igrate s tri igrača, morate imati 15 igrača i dobrog golmana. Na utakmici protiv Maroka smo imali dobre trenutke, ali računat ću čaroliju i magiju od nekih. Ovdje su u okružju s najboljim na svijetu. Premalo smo uživali, moji igrači su se bojali poraza, umjesto da su govorili da trebamo pobijediti. Sutra je idealna prilika za pobjedu da pokažemo da smo jedna od najboljih momčadi. 

Izbornik Belgije posebno je nahvalio izbornika Vatrenih Zlatka Dalića

– Hrvatska je odlična momčad, sa sjajnim izbornikom. On je gentleman, dijelim vrijednosti koje on njeguje. Došao je u kaotičnom trenutku, imao je jasne smjernice za igrače i nije se promijenio. Ova momčad je sada još bolja. Nemam dovoljno dobrih riječi da ga nahvalim. Ovo je tako mala nacija, a da imao tako sjajan tim. 

O povratku Romela Lukakua u prvih 11: 

– On je važan igrač za našu momčad, on nam nekada može donijeti pobjedu i kada nam ne ide dobro. On je povijesno gledano najbolji strijelac naše reprezentacije. Iznimno je važno da on bude spreman, on je lider i igrao je jako puno velikih utakmica. 

Nešto više o Hrvatskoj: 

– Imamo puno primjera dobrih o Hrvatskoj i njezinoj igri. Impresioniran sam kako ste igrali protiv Francuske u Ligi nacija. Imate hrabrost, zajedništvo, vratio vam se Lovren. Moram naglasiti veliki posao vašeg izbornika, imate najbolji vezni red i konkurentni ste na svakom prvenstvu.  

Svjetski mediji pišu da je ovo kraj zlatne generacije, izbornik Martinez je izbjegao odgovor na ovo pitanje: 

– Da budem iskren, ovo nije trenutak da ja to procjenjujem. Ja kao izbornik ne želim govoriti o svom radu. Ne znam točno što se sve događa, ali normalno je da nakon ovakve dvije utakmice dođu ovakvi komentari. Ovo je prilika da uživamo, imamo priliku sada u trećoj utakmici da sve promijenimo. U ovom trenutku je važno biti s timom i pružati im potporu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?