Tajna akcija FBI-ja u Trogiru

Luksuzna jahta ukrajinskog oligarha, bivšeg ukrajinskog zastupnika i Putinova saveznika Viktora Medvedčuka, 92-metarska Royal Romance, koja je na vezu u Trogiru, pretražena je prije desetak dana po nalogu splitskog Županijskog suda, piše u srijedu Jutarnji list, a prenosi Hina.

Potvrdio je to Dinko Mešin, sudac i glasnogovornik splitskog Županijskog suda, a nalog za pretragu izdan je 15. studenog i to na zahtjev američkog Ministarstva pravosuđa, navodi dnevnik.

Riječ je o tajnom postupku pa sudac Mešin nije mogao iznositi više pojedinosti, osim da se na nalogu uz ime ukrajinskog oligarha nalazi i ono njegove supruge Oksane Marčenko.

SAD protiv njih vodi postupke zbog kršenja tamošnjih saveznih zakona, a među ostalim optuženi su i za pranje novca.

Kako se neslužbeno doznaje, na pretragu jahte u Trogir stigao je i cijeli tim istražitelja američkog FBI-a.

Što se očekivalo i što je nađeno u pretrazi stroga je tajna, ali za pretpostaviti je da se očekivala inkriminirajuća dokumentacija ili čak gotovina skrivena na jahti, kao i eventualna dokumentacija i korespondencija o Medvedčukovim odnosima s Vladimirom Putinom, drugim ruskim oligarsima te njegovim kontaktima.

U svakom slučaju dolazak agenata FBI-a sigurno je imao za cilj jasno usmjeriti hrvatske detektive što treba tražiti jer osobno, zbog zakonskih ograničenja, nisu mogli biti nositelji pretrage, prenosi Hercegovina.info.

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?