Belgijski izbornik podnio ostavku: Opraštam se od reprezentacije

Belgijski izbornik Roberto Martinez zaključio je da Belgija odlazi sa Svjetskog prvenstva visoko uzdignutih glava, a nakon oproštaja od SP-a podnio je ostavku, piše hrt.hr.

– Ovo smo danas bili  mi, nije lako pobijediti na Svjetskom prvenstvu, u prvom kolu smo pobijedili, a da nismo bili u pravoj formi, u drugom kolu smo zasluženo poraženi, a danas smo imali puno prilika, osjećali smo se spremno, ali na kraju smo izgubili. No, odlazimo uzdignutih glava. 

Je li ovo kraj “zlatne” generacije belgijskog nogometa?

– Imamo igrača poput Tielemansa i Onane, novu generaciju belgijskog nogometa. Danas smo izbačeni s velikog turnira. Željeli smo proći, ali i druge momčadi žele dalje. Ovo je najbolji turnir na svijetu, htjeli smo do kraja, ali eto, nismo uspjeli iz grupne faze.

Nakon ispadanja Belgije sa SP-a, Martinez napušta izborničku funkciju.

– Opraštam se od reprezentacije, to je puno emocija kao što možete zamisliti, rekao je Španjolac na konferenciji za novinare. Crvene vragove preuzeo je 2016. te ih doveo do polufinala Svjetskog prvenstva 2018., a utakmica u Al Rayyanu protiv Hrvatske mu je bila zadnja na izborničkome mjestu.

– Na prošlom svjetskom prvenstvu smo završili treći. Sada smo turnir okončali već u skupini i naravno da je to neuspjeh za belgijski nogomet. Šteta, žalosni smo, ali mislim da zbog ove zadnje utakmice možemo uzdignute glave napustiti prvenstvo. Ovo nije kraj zlatne ere belgijskog nogometa, u našem je sastavu puno kvalitetnih i mladih igrača, rekao je Roberto Martinez.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?