MUP SŽ: Uhićena osoba koja je prijetila premijeru SŽ Edinu Forti i njegovoj obitelji, pronađena automatska puška

U suradnji s policijskim službenicima Uprave policije MUP-a ZDŽ i Uprave policije MUP-a SBŽ, identificiran je i pronađen osumnjičeni, a radi se o E. Đ. rođen 1953.g. u mjestu Preočica, općina Vitez, gdje je i nastanjen.

Uhićena je osoba koja je prijetila premijeru Županije Sarajevo Edinu Forti i njegovoj obitelji. Kod te osobe je pronađena automatska puška.

Jučer je obaviještena Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo da je županijska vlada zaprimila pismenu pošiljku u kojoj se nalazilo pismo prijetećeg sadržaja upućenog premijeru Županije Sarajevo, Edinu Forti i njegovoj obitelji, saznaje portal “Avaza”.

Upoznata dežurna tužiteljica

O sadržaju navedenog pisma upoznata je dežurna tužiteljica sarajevskog županijskog tužiteljstva koja je tom prilikom navedeno djelo okvalificirala kao krivično djelo iz člana 183. KZ FBIH (Ugrožavanje sigurnosti), te su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva policijski službenici Uprave policije MUP-a SŽ poduzeli intenzivne mjere i radnje na identifikaciji i pronalasku izvršitelja ovog krivičnog djela.

Po prethodno pribavljenoj naredbi dežurnog sudca za prethodni postupak Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres kuće i vozila koji su vlasništvo osumnjičenog, na području Viteza, kojom prilikom su pronađeni i uz izdanu potvrdu privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom, i to: jedna automatska puška s pripadajuća dva okvira i streljivom, zatim jedan papir formata A4 sa ispisanim prijetećim sadržajem i jedan mobilni telefon.

Uhićeni je predan MUP-u Županije Sarajevo i nad istim će se, pod nadzorom županijskog tužiteljstva Sarajevo, nastaviti kriminalistička obrada u cilju dokumentiranja izvršenog krivičnog djela i utvrđivanja motiva istog.

Ovom prilikom Uprava policije MUP-a Županije Sarajevo izražava zahvalnost kolegama iz Uprave policije MUP-a ZDŽ i Uprave policije MUP-a SBŽ za ostvarenu suradnju i pomoć pri realizaciji današnjih aktivnosti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?