Prvi Gvardiolov trener: Kao dijete odskakao je od prvog dana

Jednu od najljepših nogometnih priča režiraju naši Vatreni. Zahvaljujući njima, u Hrvatskoj ne prestaje nogometna euforija. Nakon jučerašnjeg remija s Belgijom, prošli smo u daljnju fazu natjecanja i svi s nestrpljenjem čekamo ponedjeljak, kada ćemo snage odmjeriti s Japanom. Hrvatska slavi sve Vatrene, a posebno Joška Gvardiola, jednog od junaka jučerašnje utakmice. Ekipa HTV-a razgovarala je s njegovim rođakom i prvim trenerom, piše hrt.hr.

Joško je bio velik potencijal, kaže njegov prvi trener, među najboljim igračima i gladan gola.

– Kao dijete je odskakao od prvog dana. Uzeo je loptu kao stoper, otišao naprijed i zabio gol. Ono što je bitno, da kao dijete sa sedam godina nije se bojao igrati glavom, istaknuo je Vedran Perić, prvi trener Joška Gvardiola.

Na travnjaku ili izvan njega, uvijek s loptom u rukama.

– Kad je bio ulazni limač, išao je s nama na turnire u Austriju. Jedna anegdota – s 3 godine starijim dječacima. Tamo su bili skauti Red Bulla, Schalkea, Fiorentine. Već tada su me pitali svi treneri – tko je taj mali. Taj mali je stvarno Bogom dan, stvarno super dečko i ponosan sam na njega, naglasio je Perić.

U ribarnici na zagrebačkom Dolcu ponos zbog rođaka kojeg sad poznaje cijeli nogometni svijet.

– Joško je najbolji. Imam najskupljeg stopera za rođaka, to smo i očekivali. Kad je bio mlađi, bio je dosta discipliniran, posvećen, to se i moglo očekivati, rekao je Antonio Ivčić, rođak Joška Gvardiola.

Ponosan je i izbornik. Ovo je slika koja je obišla svijet.

– Baš mi je bilo toplo oko srca kada sam to vidio, njegov odlazak mami i to veselje. To je slika hrvatske reprezentacije i ja sam na to ponosan. Sad se ježim kad sam to vidio, rekao je Zlatko Dalić, izbornik hrvatske reprezentacije.

Ježili su se mnogi gledajući utakmicu. Remi velik kao pobjeda slavio se noćas diljem Lijepe Naše. Pa se mnogi spremaju za put u Katar.

– Brzo smo se organizirali, vjerujemo u pobjedu, troje idemo. Čeka nas puno ljudi iz Zagorja i očekujemo pobjedu, rekao je Rino Valec iz Zaboka.

I to već u ponedjeljak. Prema procjenama, oko 5 tisuća hrvatskih srca na tribinama u Kataru kucat će opet kao jedno.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?