Sofia Goggia nastavila niz u Lake Louiseu

Talijanska skijašica Sofia Goggia u petak je u kanadskom Lake Louiseu slavila na prvom spustu u novoj sezoni Svjetskog kupa i tako nastavila svoj pobjednički niz u ovom kanadskom skijalištu započet prošle godine, piše hrt.hr.

Naime, aktualna osvajačica Malog spustaškog kristalnog globusa prije godinu dana je slavila u dva spusta i superveleslalomu koji su održani u Lake Louiseu.

Za ovu je pobjedu, njezinu 18. u utrkama Svjetskog kupa, 30-godišnja Talijanka morala drhtati kad su se strminom spuštale Švicarka Corinne Suter i Austrijanka Cornelia Huetter. Švicarka je na kraju za Goggiom zaostala za četiri stotinke, a Austrijanka za šest.

Četvrto mjesto je s 35 stotinki zaostatka osvojila još jedna austrijska uzdanica, 30-godišnja Mirjam Puchner, dok je povratak u vrhunsku formu nakon niza ozljeda naznačila Slovenka Ilka Štuhec. Dvostruka svjetska prvakinja u spustu je završila na petom mjestu s 42 stotinke zaostatka za pobjednicom.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa u vodstvu je ostala Mikaela Shiffrin s 265 bodova, druga je s 240 bodova Wendy Holdener, a treća s 220 bodova Petra Vlhova.

U subotu (20.30 sati) je u Lake Louiseu na rasporedu još jedan spust, dok će se u nedjelju (19 sati) skijašice boriti za bodove u superveleslalomu.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?