“Argentina zasluženo, ali i Australija zaslužuje pohvale”

Argetinski nogometaši ušli su u četvrtfinale Svjetskog prvenstva pobijedivši u Al Rayyanu Australiju s 2:1 (1:0), piše hrt.hr.

– Stvarno uzbudljivo drugo poluvrijeme, prvo je bilo nesadržajno. Lautaro Martinez je imao tri velike šanse, a Australci su mogli ući u produžetke. Ne bi se to trebalo dogoditi Argentincima, s neke trenerske perspektive. Argentina je mirnije trebala privesti utakmicu kraju. Australija se drugo poluvrijeme otvorila, ulazila u pritisak, ali limitirana je u kreaciji. Iz lude energije i pritiska im se odbila lopta pa su bili opasni po gol Argentine, rekao je u analizi utakmice Mario Carević u emisiji Qatara.

S njim se složio i Tomislav Stipić.

– Argentina ide zasluženo dalje, ali i Australija zaslužuje pohvale. Mene kao trenera i neutralnog lako osvoji reprezentacija poput Australije koja marljivo radi i igra kolektivno. Do nadoknade su držali utakmicu na rubu produžetka. Kad usporedimo vratara Australije i Argentine. Iz moje perspektive, oba gola Argentine su bila branjiva, to bi obranio, npr. Szczęsny. Pogotovo drugi kad je vratar glumio Messija i izgubio loptu pod pritiskom. S druge strane, vratar Argentine brani 1 na 1 na kraju. Vidimo koliko golmanska pozicija daje ili oduzima, objasnio je Stipić.

Obojica stručnih komentatora složila su se da je Ryan grubo pogriješio kada se odlučio na poigravanje u svom šesnaestercu te zaključili da to vrhunski vratari ne rade.

– Australija je na kraju krenula na sve ili ništa pa smo gledali veoma taktički neurednu utakmicu, rekao je Carević.

Osvrnuo se i na priliku 18-godišnjeg australskog napadača Garanga Kuola koju je zaustavio Emiliano Martinez u sudačkoj nadoknadi te rekao da možemo samo zamisliti kako bi mu se karijera razvijala da je zabio Argentini za 2:2.

Argentina će u četvrtfinalu igrati s Nizozemskom.

– Argentini će biti teže, Nizozemci su ozbiljna reprezentacija, imaju mnogo igrača u najboljih godinama. Očekujem tešku utakmicu za obje reprezentacije, ali i Nizozemska je, za mene, favorit, kazao je Stipić.

– Teško je govoriti o favoritima u ovoj fazi, dodao je Carević.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?