Kao da nisu susjedi: Pogledajte kako su na Kosovu proslavili ispadanje Srbije

Imali su i razloga jer nekoliko nogometaša albanskog podrijetla igra za Švicarsku. Jedan od njih, Xherdan Shaqiri zabio je vodeći gol, dok je Granit Xhaka bio igrač utakmice, pišu 24sata.hr.

Srpska nogometna reprezentacija odlazi iz Katara. Naši susjedi izgubili su u zadnjoj utakmici grupne faze od Švicarske 2-3 te su završili na zadnjem mjestu uz čak osam primljenih golova. Više od njih primila je samo Kostarika…

Švicarci su izborili osminu finala u kojoj će im protivnik biti Portugal, a njihova pobjeda, odnosno poraz Srbije žestoko se proslavila na Kosovu. 

Mnoštvo ljudi izašlo je na ulice, trubili su automobilima, mahali zastavama, a neki su čak zapalili i vatromet!

Imali su i razloga jer nekoliko nogometaša albanskog podrijetla igra za Švicarsku. Jedan od njih, Xherdan Shaqiri zabio je vodeći gol, dok je Granit Xhaka bio igrač utakmice. 

On je još malo zakuhao situaciju kada je nakon utakmice obukao dres s prezimenom Jashari. Srbi su se odmah podigli na noge i Xhaki zamjerili potez smatrajući da je odao počast vođi Oslobodilačke vojske Kosovo, Ademu Jashariju.

No, Xhaka je kasnije te navode odbacio.

– Nije bilo politički. To je dres mojeg suigrača Ardona Jasharija. On je mlad igrač, odlično se s njime slažem. Rekao sam, ako zabijem gol, obući ću njegov dres – rekao je Xhaka i tako izbjegao moguće sankcije Fife zbog uplitanja politike u sport.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?