Mikić najavio Japance: Moriyasu će Hrvatskoj pokušati nametnuti svoj stil

Mihael Mikić, bivši hrvatski nogometaš koji je jedno destljetće nastupao za japanske klubove Hirošimu i Bellmare, u razgovoru za Hrvatski radio najavio je sljedećeg suparnika Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, piše hrt.hr.

Mikić je pet i pol godina nastupao u Hirošimi pod trenerskom palicom sadašnjeg japanskog izbornika, Hajime Moriyasua.

– Moriyasu ima prave japanske radne navike, sistematičan je, stručan, dobar taktičar. Više uvijek gleda svoju ekipu, pokušava nametnuti svoj stil igre. Mislim da će puno više gledati kako ugroziti Hrvatsku nego li što će se prilagođavati hrvatskoj reprezentaciji, istaknuo je u razgovoru s Markom Šivakom, dodajući da očekuje oprezne Japance.

– Njegova omiljena formacija jest s tri stopera i dva brza bočna igrača. Praktično, to je blok na nekih 20 metara, maksimalan razmak od sedam do 10 metara. Dakle, nekih 5-4-1 s brzom tranzicijom prema naprijed. Dakle, kada protivnik izgubi živce i počne gubiti vjeru, oni po oduzetoj loptu idu naprijed, špica napada dubinu, polušpica se ubacuje u međuprostor, ako može, stoper iznosi loptu te pokušava odigrati duboku loptu. Imaju uigrane principe i akcije. Mislim da su interesantna ekipa, no ipak smo mi favoriti u toj utakmici, pojašnjava Mikić.

Ističe da je gledao Japance na ovom SP-u.

– Realno je Japan protiv Njemačke trebao gubiti 3:0, no onda su njihove kontre koje su bile ubojite, donijele preokret. Dakle, izgubili su od Kostarike, što govori da su opasni kada igraju s favoritima, ali da se ne znaju nositi s ekipama koje bi morali pobijediti, pojašnjava bivši napadač dodajući da treba Japan maksimalno respektirati.

Mikić dodaje da dobro poznaje i igrače koji su kostur današnje reprezentacije.

– To su sve bili klinci kada sam ja bio tamo, od Kamade, Minamina, Enda, do Nagatoma. Sjetio sam se i Dinama, mislim da su oni pogriješili što nisu barem nekoliko Japanaca jer se kasnije ispostavilo da su se oni prodali u velike klubove.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?