Nogometni svijet u čudu zbog dvije Arapkinje

Dolazak u Katar za mnoge navijače je predstavljen zastražujuće. Svakako su prednjačile prijetnje s kojim se suočavaju navijačice ukoliko pokažu više nego što to smiju ili više nego što je dozvoljeno prema islamskim propisima, piše sportsport.ba.

Ipak, praksa je pokazala drugačije te stvarno stanje uopće nije takvo kakvim se predstavljalo. Najbolji primjer za to je čuvena hrvatska navijačica Ivana Knoll.

Djevojka rodom iz Čapljine je uoči starta prvenstva iznijela more kritika na račun organizatora, međutim kada je stigla u Katar uvjerila se u suprotno te da ima slobodu da radi što želi.

Svakako Ivana nije jedina navijačica na Mundijalu pošto su i ostale zemlje sudionice imale ili imaju svojih “predstavnica” koje odišu ljepotom i lijepim izgledom.

Da stanje u Kataru, ali generalno arapskom svijetu nije kako se to zapravo misli najbolje su možda pokazale dvije navijačice Saudijske Arabije protiv Meksika.

Naime, osim što nisu nosile maramu, one su pokazale i svoja ramena. Prije početka turnira za takav način oblačenja slijedile bi sankcije, ali to očigledno nije tako.

Jedna od navijačica je otišla i korak dalje te je otkrila i stomak pa su mnogi ostali u čudu kada su ih vidjeli, prvenstveno iz razloga kakvo generalno mišljenje vlada o načinu oblačenja u arapskom svijetu.

Iako je početak turnira za Suadijce bio kao iz snova poslije pobijede nad Argentinom, uslijedili su porazi od Poljske i Meksika što je značilo i kraj turnira za ovu selekciju.

U grupnoj fazi okončan je nastup i reprezentacije Irana koji je također imao dosta navijačica u Kataru, koje su sada u strahu što ih čeka.

Navijačice iz Irana su odlučile iskazati hrabrost i doći na stadione, nešto što im nije dozvoljeno u njihovoj zemlji. Htjele su da iskažu svoja prava, da poruče kako su “žene Iranke slobodne”.

The Athletic tvrdi da su dotične jako zabrinute prije povratka u zemlju i strahuju da će im se dogoditi loše stvari. Također, navodi se da su ih u Katraru “špijunirali” ljudi koji su očito bili poslani od strane iranskih vlasti.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?