Arsene Wenger: Dobro prolaze fokusirani na nogomet, a ne na političke demonstracije

Direktor razvoja Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Arsene Wenger smatra kako su “mentalno spremne” reprezentacije usredotočene na natjecanje, a ne na političke demonstracije, lakše prošle u osminu finala, piše hrt.hr.

Wenger je u nedjelju održao novinarsku konferenciju FIFA-ine tehničke studijske skupine komentiravši pritom šokantna ispadanja Njemačke, Belgije i Danske.

Naglasio je kako je vidljivo da su momčadi koje su se fokusirale na nogomet i dobro startale, poput Brazila, Francuske i Engleske, imale lakši prolaz u drugi krug natjecanja.

– Kada sudjelujete na Svjetskom prvenstvu, znate da ne smijete izgubiti prvu utakmicu. Postoje momčadi koje imaju iskustva, koje su imale rezultate na prethodnim turnirima, poput Francuske, Engleske, Brazila, koji su pobijedili u svojoj prvoj utakmici, kazao je bivši menadžer Arsenala.

– Tu su i momčadi koje su bile psihički spremne, koje su se fokusirale na natjecanje, a ne na političke demonstracije, dodao je.

Wenger nije objasnio kako je došao do tog zaključka, niti je pojasnio jesu li komentari predstavljali njegovo osobno mišljenje ili povjerenstvo koje je predstavljao na pozornici.

World Cup u Katru doživio je neuobičajenu količinu političkih rasprava zbog tretmana domaćina prema radnoj snazi migranata, te pristupa pravima LGBT osoba.

Među najglasnijima su bili Nijemci, koji su prije utakmice s Japanom pozirali s rukama na ustima, aludirajući na to da ih je FIFA ušutkala i zabranila im nošenje trake s duginim bojama.

Wenger je predstavio i nekoliko taktičkih i statističkih elemenata, ističući posebno nagli porast golova postignutih nakon ubačaja (+ 83%) u usporedbi sa Svjetskim prvenstvom 2018.

– Momčadi se više brane u sredini, a na krilima je otvorenije. To daje važnu ulogu igračima u koridoru, objasnio je Wenger.

– Vjerujem da će momčadi koje imaju najbolja krila imati najbolje šanse osvojiti turnir, poručio je Francuz.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?