Carević: Imponira raznovrsnost Francuza

Nogometaši Francuske izborili su nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru pobjedom od 3:1 protiv Poljske, piše hrt.hr.

Mario Carević, stručni analitičar HRT-a u emisiji Qatara pohvalio je dvostrukog strijelca Kyliana Mbappea istaknuvši kako bi francuski napadač mogao biti glavni kandidat za Zlatnu loptu.


– Odličan ritam utakmice, pogotovo drugo poluvrijeme. Poljska je bila hrabra od prve minute, a to im je omogućila Francuska pasivnom obranom, pokazali su da imaju talent. Od 65. minute Poljaci su ulaskom Milika preuzeli rizik, ali su i ostavljali više prostora za Francusku što su Francuzi dobro koristili i drugim pogotkom Mbappea prelomili su utakmicu, rekao je Carević.

– Mbappe je s dva gola i jednom asistencijom bio igrač utakmice i glavni je kandidat za Zlatnu loptu, smatra Mario Carević.

Francuzi su nakon Nizozemske i Argentine treća reprezentacija koja je izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Tamo čekaju boljeg iz večerašnjeg dvoboja Engleske i Senegala.

– Imponira raznovrsnost Francuza, oni imaju jasan cilj kako osloboditi prostor za Mbappea, tu ‘pate’ Griezmann i Dembele u fazi obrane, jer se sve bazira na Mbappeu. Najopasniji su kad protivnik ima loptu i vrlo brzo ulaze u kontranapad. Nakon drugog gola Mbappea utakmica se prelomila i tu su se Poljaci oprostili. Nisu iskoristili svoje šanse, a Francuzi su prelomili dvoboj u svoju korist, rekao je Carević.

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?