Englezi nadigrali Senegal i izborili četvrtfinale protiv Francuske!

Nogometaši Engleske izborili su nastup u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Kataru nakon uvjerljive pobjede od 3:0 nad Senegalom u osmini finala. Za plasman u polufinale borit će se 10. prosinca protiv Francuske., piše hrt.hr.

Strijelci za europske doprvake bili su Jordan Henderson (38), Harry Kane (45+3) i Bukayo Saka (57).

Afrički prvak bio je bolji suparnik u prvih pola sata utakmice te je u tom razdoblju imao i dvije velike prilike za pogodak. U 22. minuti u predaji lopte pogriješio je Maguire, uslijedio je ubačaj Diatte s desnog krila, prema golu je pucao Dia, njegov pokušaj blokirao je Stones kojega je nakon bloka lopta pogodila i u ruku, a na odbijanac je natrčao Ismaila Sarr, ali je s pet metara prebacio i istrčalog Pickforda i vrata.

Situacija oko Stonesove ruke je pregledana i u VAR sobi te je procijenjeno kako se ne radi o prekršaju za kazneni udarac.

Sjajnu priliku Senegal je imao i u 32. minuti kada je Sarr osvojio loptu na 30-ak metara od engleskog gola, proigrao Diju koji je pucao sa sedam metara iskosa, ali vrhunskom reakcijom istaknuo se Pickford.

Završnica prvog poluvremena pripala je Engleskoj koja je povela u 38. minuti. Kane je odlično proigrao Bellinghama koji je probio lijevi bok i poslao povratnu loptu na “penal” Hendersonu, a ovaj je odličnim udarcem s 11 metara svladao Mendyja.

U posljednjim sekundama prvog poluvremena previše Senegalaca je krenulo u napad, a nakon izgubljene lopte Bellingham je povukao protunapad, proslijedio loptu za Fodena koji je vidio da ga prati Kane i uposlio svog kapetana koji je izbio sam pred Mendyja i rutinirano ga svladao za 2:0.

Dvoboj je rezultatski zaključen u 57. minuti kada je Saka povisio na 3:0 iskoristivši odličan prodor Fodena po lijevoj strani i dodavanje kroz noge kapetana Senegala Koulibalyja.

Mladi napadač Arsenala spremno je dočekao loptu u sredini kaznenog prostora i sigurno realizirao priliku.

Iako je do kraja utakmice ostalo više od pola sata do kraja utakmice se praktički nije dogodilo ništa vrijedno spomena. Englezi su bez problema kontrolirali situaciju na terenu i praktički čuvali snagu za daljnji tijek natjecanja.

Senegalci su, pak, svjesni kako ne mogu do preokreta prilično malodušno pokušavali doći barem do počasnog gola.

Engleska će tako u četvrtfinalu 10. prosinca igrati protiv branitelja naslova Francuske koja je ranije u nedjelju sa 3:1 nadigrala Poljsku.



ENGLESKA – SENEGAL 3-0 (2-0)

Stadion Al Bayt
GLEDATELJA: 65.985
SUDAC: Barton (Salvador)
STRIJELCI: 1-0 Henderson (38), 2-0 Kane (45+3), 3-0 Saka (57)

ENGLESKA: Pickford – Walker, Stones (Dier, 76), Maguire, Shaw – Henderson (Phillips, 82), Rice, Bellingham (Mount, 76) – Saka (Rashford, 65), Foden (Grealish, 65); Kane

SENEGAL: E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs (Ballo Toure, 84) – I. Sarr, N. Mendy, Ciss (P. Gueye, 46), Diatta (P. Sarr, 46) – Ndiaye (Dieng, 46); Dia (Diedhiou, 72)

e-hercegovina.com

O čemu se priča na BiH i Croatia subredditima

O čemu se priča na Balkanskim subredditima?